DOCUMENTE: Cum înscăunează și cum protejează politicienii directorii de spitale. Filiera PSD – Spitalul de Oftalmologie – director Monica Pop. Ministerul Sănătății a anunțat un control

Rezultatul protecției este faptul că Monica Pop ajunge să cedeze un spațiu al spitalului public unei firme unde este angajată vreme de patru ani!

miercuri, 1 iunie 2016, 7:00

UPDATE: Astăzi de dimineață, purtătorul de cuvînt al Ministerului Sănătății a spus: ”Vom face un control la Spitalul de Oftalmologie. Pînă la concluzii nu comentăm cazul punctual, dar legea este clară: nici un manager de spital nu poate fi angajat în altă parte!”.

UPDATE: Senatorul Florian Popa la B1 TV: „ANI m-a acuzat de conflict de interese și de incompatibilitate. Un caz e la Parchet, iar celălalt e în instanță. În privința documentului prin care am semnat chiar eu numirea mea în Consiliul de Administrație al Spitalului de Oftalmologie, am semnat în acea zi peste o sută de numiri și a fost o eroare că mi-am semnat-o și pe a mea. Nu se poate vorbi de sprijin politic pentru doamna Monica Pop”. 

UPDATE: Monica Pop la B1TV: ”E o aberație, o minciună, o răzbunare a unei asistente psihopate și un gest abject al domnului Tolontan. Nu e nimic anormal să semnez ca director o închiriere pentru o firmă care apoi să mă angajeze”.

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Marius Mărgărit și Cătălin Tolontan

 

De 8 ani, Florian Popa este parlamentar.

Întâi a fost deputat PSD, acum este senator PSD.

Vicepreședinte al Comisiei de Sănătate Publică a Senatului României, Florian Popa, 70 de ani, este, totodată, șeful Comisiei de concurs în fața căreia Monica Pop a trecut de două ori consecutiv concursul de director al Spitalului de Oftalmologie.

În 2010 și în 2014.

De două ori cu nota 10 (zece).

Și de două ori, consemnează Comisia, „fără să mai fie necesară desfășurarea interviului”.

S-a numit singur în CA al Spitalului de Oftalmologie
Florian Popa a fost și rectorul Universității de Medicină Carol Davila din București.

În această calitate, Florian Popa o numește prorector pe Monica Pop din 2004 și pînă în 2012.

Apoi, pentru ca relația să fie simetrică, pe 16 iulie 2010, deputatul PSD Florian Popa se pune singur în Consiliul de Administrație al Spitalului de Oftalmologie, acolo unde Pop este director. (Document 1)
10-Document 1_bun

La scurt timp, mișcarea își dovedește efectul.

Deputatul PSD devine președintele Comisiei de concurs a spitalului
Din postura de membru al CA al spitalului, deputatul Popa se înscăunează drept șeful Comisiei de concurs pentru postul de manager!

Pe 29 septembrie 2010, parlamentarul semnează procesul verbal prin care Monica Pop este numită manager. (Document 2)
10-Document 2_p2_bun

10 (zece) la testul grilă.

10 (zece) la proiectul de management.

Fără interviu.

Schema din 2010 se repetă în 2014
Acum doi ani, Popa și pe Pop, politicianul și colega sa, învârt încă o dată mecanismul numirii managerului.

Pe 17 ianuarie 2014, Pop candidează din nou singură.

Președintele Comisiei este tot prof. dr. Florian Popa, între timp ajuns senator PSD și vicepreședinte al Comisiei de Sănătate.

Nota e tot 10 (zece), tot fără interviu, poveste copy-paste. (Document 3)
10-Document 3_p1_bun

ANI: „Incompatibilitate și conflict penal de interese”
Poate un parlamentar să fie membru într-un CA al unui spital și șeful comisiei care o alege drept manager pe Monica Pop, cea care îi era subordonată la Facultatea de Medicină?

Conform ANI, nu poate.

Agenția Națională de Integritate îl declară pe senatorul PSD incompatibil și în conflict penal de interese, scrie Agerpres în decembrie 2015. Ca să se apere, Florian Popa dă în judecată ANI.

Procesul e pe rol.

Directorul semnează un contract…
Aceasta este doar prima parte a poveștii.

6 contracte de încredințare directă cu Hexi a avut spitalul directorului Monica Pop, deși ea a negat

Ce generează protecția politică vedem în continuare. Fundamental, generează sentimentul că poți să faci orice dorești. Sau să spui ce vrei, fără teamă că se va afla.

Cînd au izbucnit dezvăluirile legate de Hexi Pharma, Monica Pop a spus că ”Noi nu avem substanțe din astea!”. E un neadevăr.

Spitalul de oftalmologie a avut în ultimii trei ani mai multe contracte de încredințare directă, în valoarea totală de aproximativ 15.000 de euro, cu Hexi. Au cumpărat POLYODINE, substanța pe care testele Guvernului și ale Parchetului General au identificat-o ca fiind diluată cu 30%. 

Iar Monica Pop se aruncă într-o combinație frapantă chiar și după criteriile sănătății din România.

În 1996, ca director al spitalului, Monica Pop semnează un contract prin care Spitalul de Oftalmologie închiriază la parterul clădirii din Piața Lahovary firmei Monona Group Trading SRL un spațiu de 38 mp. (Document 4)
10-Document 4_p1_bun

Scopul este amenajarea unui bufet, dar nu numai.

…iar firma o angajează la schimb!
În 2007, Monona îi întoarce serviciul directorului Monica Pop, angajând-o în firmă! (Document 5)
10-Document 5_p1_celmaibun

Din 2007 și până în 2011, Monica este atât director al Spitalului de Oftalmologie, cât și angajat al Monona, căreia îi promite prin contract să-i fie fidelă.

În schimb, Monica Pop primește un salariu mic de la Monona, de 500 de lei lunar.

Monica Pop semnează nu doar contractul cu Monona, ci și prelungirea, cu mărirea spațiului cedat de spital, în 1999, 2002, 2007 și 2012.

Monona aparține unui medic Mihai Ghiță. Iar administrator este Munteanu Daniela Anisoara, doctor în cadrul Spitalului de Oftalmologie.

4 acte adiționale și prelungiri ale contractului a parafat directorul Monica Pop pentru firma unde a fost angajată

 

Conflict de interese
Cum poate un director să fie fidel și spitalului de stat, dar și firmei private căreia pe semnătura sa i-a cedat un spațiu al spitalului?

E o întrebare la care Ministerul Sănătății, ANI sau Parchetul nu au răspuns niciodată.

Ce face Monona e și mai interesant.

Ieftin pentru medici, scump pentru pacienți
Firma Monona capătă aprobarea să vândă la Spitalul de Oftalmologie „pizza și înghețată”, dar și „lentile normale și de contact, cristaline favorizând la preț salariații spitalului”. (Document 4)
10-Document 4_p1_bun

Favorizând salariații spitalului față de cine?

Există două mari categorii de oameni care intră într-un spital.

Salariații și pacienții.

Directorul și medicul Monica Pop semnează contractul prin care închiriază un spațiu firmei Monona, unde este angajată persoana privată Monica Pop, firmă care se angajează să-i favorizeze pe angajații spitalului.

Dacă ești medic cumperi cristalinul mai ieftin decât același cristalin cumpărat de pacient.

Asta se întâmplă într-un spital public, plătit în egală măsură din impozitele pacienților și ale medicilor.

Senatorul PSD Florian Popa nu a putut fi contactat.

 

INTERVIU. Cum explică Monica Pop, directorul de la Oftalmologie, faptul că a închiriat spațiul unei firme care a angajat-o

”Legea e idioată! Toată legea e idioată!”

– Doamnă Pop, vă mai amintiți de când îl cunoașteți pe prof. dr. Florian Popa?
– Este un om excepțional, îl cunosc de când a fost rector și eu prorector. Este un om deosebit.

– Dânsul a fot șeful Comisiei de concurs care v-a numit în 2010 și 2014?
– Aaa, știu acum, e acea asistentă psihopată, eu mă judec cu ea, de acolo știți astea.

– Nu ne-ați răspuns la întrebare.
– Am dat-o afară în 2007, când era să omoare un pacient. Asta e răzbunarea domnului Tolontan că m-am luat de el în ancheta cu dezinfectanții, că am spus că e o exagerare, o minciună și acum oamenii se tem să mai vină la spital!

– Nu ne-ați răspuns la întrebare. Era domnul Florian Popa șeful Comisiei?
– Da, și care e problema?!

– ANI a spus că era un conflict de interese penal al dânsului.
– Legea e o tâmpenie. Ce, dacă nu era parlamentar era mai bun?

– Firma Monona vindea la prețuri mai mici angajaților spitalului. Aceasta nu era o discriminare la adresa pacienților?
– Cu ce prejudiciez spitalul dacă eu mă duc să dau consultații la un cabinet privat?

– Nu asta am întrebat.
– Era mai grav dacă trimiteam pacienții la privat, în loc să se trateze în spital. Eu am o înțelegere verbală cu firma în cazul în care prescriu greșit ochelari, a doua pereche să fie gratuită. Să știți că domnul Tolontan e bolnav. Am văzut eu că e bolnav!

– Ați fost angajata firmei căreia i-ați închiriat spațiul ca director. Nu vi se pare un conflict de interese?
– Legea e idioată. Toată legea este idioată! Din cauza acestei legi idioate și-au dat demisia toți șefii de secție. Nu m-a interesat politica, nu mi-a plăcut niciodată.

– Nu v-ați simțit susținută politic?
– Nu am nicio legătură cu politica. Mi-a plăcut de Vadim, îmi place de Tăriceanu, de Florian Popa, dar nu m-au sprijinit politic!

 

 

CELE 30 DE PĂRȚI ALE INVESTIGAȚIEI:

Comentarii (161)Adaugă comentariu

John  •  1 iunie 2016, 10:37

Felicitări, domnule Tolontan! Ancheta (anchetele) dumneavoatră vă probează buna credinţă în adevăr dar şi profesionalismul meseriei în care activaţi. Aţi dezvăluit lucruri tulburătoare pentru "beneficiarii" de rând ai unui sistem cangrenat, ani în şir, politic de nişte indivizi fără scrupule, capabili să atenteze şi la viaţa propriilor părinţi sau (chiar) rude apropiate, doar pentru a fi în "fruntea bucatelor"! Legăturile malefice din sistemul de sănătate n-au putut rezista dacă un alt sistem, şi el corupt (cel al educaţiei), nu i-ar fi făcut, din mers, "cărţile". De la apariţia primelor universităţi particulare în România post- '89 a trecut ceva vreme, dar mierea plimbată pe la nasul urşilor era prea multă pentru a-i ţine departe pe cei care conduceau din acel moment şi unităţi de învăţământ de stat dar şi cele personale transformate de-a lungul anilor în S.R.L.-uri profitabile! Reformele făcute sau, mă rog, începute dar nefinalizate erau şi sunt în continuare sprijin "eficient" pentru afacerile dubioase ale multor dintre cei puşi să şlefuiască destine de la înălţimea catedrelor universitare. Diplome de licenţă false, concursuri de ochii lumii, manageri de mucava protejaţi politic şi câte şi mai câte alte nenorociri au hrănit staza care a trecut rapid în metastază ducând la iminenta cădere a celor două sisteme. Nu degeaba au fost numite "priorităţi naţionale"; acum ne dăm seama de ce! Cele două "priorităţi" sunt gemene, fiecare completându-se reciproc iar ceea ce aţi făcut dumneavoastră reprezintă doar începutul unei curăţenii sistemice pentru care sper să fiţi lăsat să o finalizaţi. Vă doresc mult succes!

Gerorge  •  1 iunie 2016, 10:39

Din cauza aceste*** toti soferii amatori discroati din Romania si suntem 10 % trebuie sa ne facem fisa medicala dand mita. Dati afara *** asta si schimbati legea ca in orice tara civilizata sa terminam cu shpaga pe la cabinete.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mi  •  1 iunie 2016, 11:00

Mon Dieu! Aceasta femeie isi da seama ce spune? " D- nul Tolontan e bolnav. Am vazut eu ça e bolnav." " Legea e idioata" Ce tara a devenit Romania? "Ma minunez " in fiecare zi cu raspunsurile "conducatorilor" din diferite sisteme .Toti sunt depasiti profesional. Societatea avanseaza dar ei au ramas tot in "era comunista". Astept cu nerabdare si celelalte articole.

Adrian  •  1 iunie 2016, 11:13

In sfarsit!!!!cred ca ar trebui si o ancheta privind profesionalismul doamnei si a celorlalti medici. Din mediocru se da mare profesionista A transformat spitalul in casa de toleranta pt toti medicii ce dau spaga. Iesi mai bolnav decat intri. Iesi operat de ce nu era nevoie iar problema de baza nu e rezolvata. Obligatoriu trebuie sa iti faci analizele in cabinetele perticulare din spital. Pt ochelari in aceeasi locatie...

Carmen  •  1 iunie 2016, 11:19

La Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti mai sunt si alte lucruri de cercetat, pe care le consider la limita legalitatii. Spre exemplu, unui pacient care are nevoie de un cristalin, fapt stabilit dupa o consulatie medicala, ii este recomandat cel mai ieftin cristalin. Pretul era, anul trecut, 1400 de lei, pentru un singur ochi, bani platiti de pacient. Spitalul suporta, prin Casa de sanate, doar manopera medicala. Daca omul doreste un cristalin mai scump, atunci este indrumat fara rusine spre cabinetele medicale private ale acelorasi medici care lucreaza la spitalul de stat. Degeaba insista pacientul sa i se monteze un alt tip de cristalin decat cel cu care se lucreaza in spital. I se raspunde ca asta este politica unitatii medicale. Un cristalin mai scump nu inseamna un moft. Nu vorbim aici de situatia unor doamne care vor sa-si mareasca bustul si nu s-au decis ce tip si ce marime de implant mamar sa aleaga. Un cristalin mai scump are niste filtre care protejeaza retina de lumina solara, imbunatatesc vederea pe tip de noapte, deci cresc performantele dispozitivului si, implicit, vederea batranilor care au ajuns sa depinda de o asemenea operatie. La cabinetele onorabililor medici oftalmologi preturile operatiilor de cataracta incep de la 2200 de lei si pot depasi 5000 de lei. Manopera plus cristalinul, pentru un singur ochi. In general, urmeaza si a doua interventie la celalalt ochi, dupa o luna. Am trecut printr-o asemenea experienta cu tatal meu si am ajuns la concluzia ca unii medici (am fost tentata sa scrii TOTI) folosesc spitalele doar ca sa recruteze clienti. Asta au devenit pentru ei pacientii: niste clienti. Vor sa fie sanatosi? Sa plateasca cat ii tine buzunarul. Si inca ceva! Daca pacientul se programeaza pentru consultatii la un anume profesor doctor (si pentru asta bate drum lung din provincie, cu incredere si speranta), are neplacuta surpriza sa fie consultat si programat pentru interventia chirurgicala, de medicii rezidenti. Marii profesori nu se mai deranjeaza sa vina la asemenea consultatii "minore". Nici n-ar cand! Nu le mai ajunge timpul sa alerge intre clinicile private si spitalele unde si-au facut renumele!

Andy  •  1 iunie 2016, 11:20

Asta-i baiu' d-le Tolo in sistemul de sanatate. Ati atins doar o farama din jaful ,,cu acte'' al mafiotilor care conduc spitalele. ,,Oamenii'' astia, atat de tare s-au obisnuit cu combinatiile astea murdare pe seama muritorului de rand, incat li se pare normal tot ce fac. Vedeti ce usor pot aparea diluarile astea mortale cu ,,oameni'' de genul ,,femeii' asteia. Sigur, sigur ca ea considera ca le face un bine subalternilor cand s-a gandit sa ,,obtina'' de la ,,firma privata'' reduceri pentru angajati. Da' mai evidenta era angajarea duduii. Director de spital ,,angajata'' ca simplu medic la o firma privata de 2 lei. Si nu cateva luni acolo, ci 5 ani (5x12x500 = 30.000 Lei). Ganditi-va d-le Tolo ca asta este smenul considerat de *** legal. Da' cat mai venea la negru? Va dati seama ce gandire avea duduia? Preocuparea ei era cum sa dea o forma legala jafului. Si mai si considera ca face un bine angajatilor ,,obtinandu-le'' reduceri semnificative prin ,,negociere'' ... Cum a putut sa faca asta duduia? Simplu. A lasat subalternii sa-si faca si ei smenul. Asa a aparut taxa pe oricice. Vine infirmiera sa faca curat in salon, isi ia ,,prima''. Da o injectie asistenta unui bolnav in mana stanga si mana dreapta a bolnavului vara ,,prima'' in buzunarul asistentei. Nu mai vorbesc de medic. Care are taxa lui, in functie de cat de ,,recunoscut'' e. Taxa din care livreaza sefului de sectie pt. ca-l lasa sa-si faca meseria pe tarlaua lui numita ,,sectie''. Deaia, zic, ca-i groasa rau. S-a ajuns aici pentru ca in 2004 a inceput transferul institutiilor spre cine trebuie. Si nu e conspiratie, se numeste capitalism. Si, pas cu pas, a mai ,,promovat'' cate unul la vreo institutie importanta. morar e langa zegrean (se pregateste si stanciu), codruta e la locul potrivit, danilet e si el acolo iar sasul nostru (ne) urmareste (prin ochii serviciilor, bineinteles) ,,cu atentie si ingrijorare''. N-am fost in stare sa impingem la varful institutiilor oameni de incredere. Acum e prea tarziu, s-a diluat totul ... A venit momentul sa se treaca la o alta etapa. Se dezvaluie norodului ce s-a acumulat in astia 12 ani trecuti iar norodul va trebui sa aleaga. Sa-si riste viata intr-un sistem putrezit sau aleg sa accepte cu ,,bucurie'' mana salvatoare a adevaratilor capitalisti ,,profesionisti''.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cris  •  1 iunie 2016, 11:25

Domnule Tolontan, ar fi trebuit sa declansati fara intarziere scandalul medicamentelor contrafacute din spitale. Daca oamenii ar fi aflat ca au fost tratati cu praf de creta, ar iesi instant in strada si ar ocupa sectiile de votare. Vad ca, in cazul Condrea, s-a declansat o campanie de convingere a publicului ca a fost Condrea si ca a fost accident sau sinucidere. Pe toate canalele posibile curg dovezi, care mai de care mai indoielnica si mai discutabila. Agentii secreti de dezinformare din presa isi fac din plin treaba cu zel muncitoresc. Asta e! O sa votam ca prostii si de data asta, dupa care o sa ne plangem din noua.

Vlad  •  1 iunie 2016, 11:26

FELICITARI!!!!!!!!!!!!!! Daca tot ati spart o buba din sistemul sanitar, poate faceti niste investigatii la Spitalul Colentina-Policlinica Dr. Grozovici. Aici veti descoperi ca toti angajatii sunt rude intre ei, soti-sotie, fii si fiice, veri si verisoare. Este de notorietate "ploconiada" fata de ***, seful asistentelor,infirmierelor, registratorilor medicali, dai si ai, vii cu ce trebuie si aranjezi concursul de angajare(ti se spun subiectele), desigur trebuie sa ai o "recomandare", adica sa cunosti pe cineva din interior, dai spaga si totul e asigurat. Apoi daca vrei sa te muti de la un post la altul, trebuie din nou sa-l "ungi" pe *** si gata! Angajatii (doctori, asistente, infirmiere, registratori medicali si ce-or mai fi) au program de 8 ore pe hartie, dar in realitate stau la serviciu cate 3-4 ore, leafa merge, ei cu drag muncesc, deci primesc salariu pentru 8 ore muncind doar 4. Nu mai zic ca la serviciu sunt cate 3-4 angajati pe acelasi interval orar de doar 4 ore, desi munca o poate depune un singur om(in sectorul privat asa este). Mai mult decat atat, se fac angajari fara diploma de bac pe posturi unde legea prevede clar dovada studiilor medii. Cum este posibila aceasta angajare cand protagonistii(asistente,registratori medicali, infirmiere) nu au promovat examenul de bac? *** nu este singurul care invarte miscarile de trupe din Spitalul Colentina! Mergeti dupa ora 19 la Grozovici si o sa va loviti de usile incuiate, desi programul e pana la ora 21, nu e nici tipenie de om!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

un nene  •  1 iunie 2016, 11:26

Mai lipsea sa spuna "Statul sunt eu!" :)) La ea in spital sunt sigur ca se aplica, insa. Acesti oameni pusi NUMAI pe criterii de pile, nepotism, apartenenta politica, servilitate si, mai ales, *** NICIODATA pe criterii de cv, competenta sau performanta; acesti oameni au o putere absoluta in institutiile pe care (cica) "le conduc". Orice persoana care nu stie "tabla impartirii", nu este supusa, nu stie in ce echipa sa joace, nu este "de incredere", ruda, prieten sau (cel mai rau scenariu) semnaleaza ceva care nu functioneaza corect - dispare repede, nu are ce cauta sau este dat in judecata si nici ca isi mai poate gasi de lucru "in sistem" - pentru ca nu stie "lucrul in echipa". Felicitari domnului Tolontan! M-am saturat de toti acesti incompetenti cu ifose de mari sefi/conducatori, care in realitatea nu sunt altceva decat niste oameni care fac parte din niste gasti si atat. Gasti care se ocupa cu facutul de bani prin mijloace dubioase. Zero competenta. Zero performanta. Insa foarte mult tupeu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian  •  1 iunie 2016, 11:27

In sfarsit cineva are curajul sa arate adevarata fata a acestei..***. Sa aiba decenta sa-si dea demisia, si sa ramana un simplu medic. Daca e asa buna profesional. Insa am dubii si din punctul acesta de vedere.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George  •  1 iunie 2016, 11:28

Felicitari Tolontan , ai respectul meu , asteptam si alte dezvaluiri ,succes

marius  •  1 iunie 2016, 11:30

Nu am comentat nici o data dar tin sa transmit un mesaj de multumire celor implicati in toate aceste anchete. Am urmarit actiunea voastra inca de la primul articol scris. Uneori raman stupefiat, uneori imi vine sa plang dar de cele mai multe ori raman cu o greata amara pt acesti oameni care au ajuns sa conduca sistemul sanitar din Romania si nu numai. sunt plecat din tara de ceva timp, dar inca sper sa fie cineva care a ramas in focarul ala de coruptie, sa fie cinstit si sa ii inlature pe *** astia plantati politici si prin favorisme. sunteti voi dar poate, poate se vor mai trezi si altii. Inca o data va admir si un sincer multumesc voua.Sa nu va opriti aici pentru ca ei nu se vor opri.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

eva  •  1 iunie 2016, 11:45

In acest spital nu intrii decat daca esti cu ochiul in palma ! Mama mea are un istoric incarcat cu ochii, multiple diagnostice, ceva ereditar, ceva in urma unui accident auto(diagnostice multiple, complicate obtinute in conditii indoielnice in clinici private), si am avut si anul asta si acum 10 ani trimitere de la medicul de familie si nu am fost primite nici cu taxa nici fara taxa ! Doream sa beneficiem de aparatura si experienta medicilor de acolo, caci toti ceilalti medici ne-au spus ca nu e nimic de facut ca sa-i fie un pic mai bine! Nu am putut in nici un fel deoarece medicul de familie -zice chiar de la poarta sp de urgente oftalmologice-nu a scris urgenta pe trimitere !Nu mai vorbesc ca daca e o urgenta cum sa mai ajungi si la medicul de familie si cum sa-i indici tu lui ce sa scrie pe trimitere..Am fost scarbita/revoltata de abordarea conducerii spitalului care se comporta ca un stapan feudal pe aceasta institutie !!

maoru  •  1 iunie 2016, 11:45

Felicitari domnule Tolontan. Vor iesi la iveala *** Nu cred ca e nimeni dus cu capul sa se duca singur la puscarie. Revedeti ceea ce debita individa asta dupa evenimentele de la Colectiv. Profesional individa e praf. De moralitate sau demnitate ce sa mai vorbim.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian  •  1 iunie 2016, 11:46

Bravo Tolo, tine-o tot asa! Esti tare! Nu te lasa induplecat, si chiar daca nu au consecinte directe sau legale articolele tale, demasca-i pe toti cat de meschini, ridicoli, obraznici si nesimtiti sunt! Sa isi dea aroganta pe fata, legea e idioata, toti sunt idioti, numai ei sunt corecti, morali (ca sa nu mai zicem legali) si buni!

un nene  •  1 iunie 2016, 11:53

@Vlad Pot confirma ca tot ceea ce ai spus este adevarat si in alte spitate din Bucuresti. Toate femeile de serviciu s-au facut peste noapte asistente. Se spune ca tariful pentru asta s-ar invarti in jurul sumei de 3000 de euro. Bani pe care apoi ele trebuie sa ii recupereze din alte spagi pe care le impun pentru actul medical. Cat despre faptul ca toti sunt rude intre ei - este deja de notorietate. Am cunoscut o studenta bursiera la medicina care nici nu visa sa lucreze intr-un spital din Bucuresti si voia sa emigreze. Nu mi-a venit sa cred cum o persoana foarte bine pregatita nu isi putea gasi de lucru. Mi-a explicat ca multi dintre colegii ei sunt copii de medici sau de directori de spitale si ca nu are nici o sansa.

Stefan  •  1 iunie 2016, 11:57

Oare ce spunea Flori Dinu la inceput? Nu am facut nimic ilegal, nu am gresit nimic. Doar ca doamna Monica Pop e mai vocala si mai ***, sa imi fie cu iertare, dar daca ajungi sa spui ca legea e proasta, ca tot e gresit, si doar ce faci tu e bine, ai deraiat urat de tot. Si doctorul Popa e incredibil. Spune ca a semnat din greseala decizia de numire in consiliul spitalului. Si probabil tot din greseala a ajuns sa supervizeze concursul pentru postul de manager. De mai multe ori. Oameni de felul asta trebuie luati pe sus si pusi la racoare o vreme sa isi revina, si apoi interzisi in sistemul de stat. Daca ajung sa isi ceara scuze, o sa isi ceara fortati de imprejurari in al 12-lea ceas inaintea deciziei finale in justitie ca sa scape mai ieftin, dar o sa o faca fara nici o remuscare. Au ajuns stat in stat oamenii astia.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mimi  •  1 iunie 2016, 12:14

Ce au in comun iaurtul, fructele si cristalinul? Chiar asa, oricine poate vinde orice?

fgh  •  1 iunie 2016, 12:15

-un subiect care ar trebui investigat ar fi dreptul (legitimitatea) echipei de fotbal CSMS Iași de a participa în cupele europene intercluburi; dacă și-a câștigat legal acest drept... (cu alte cuvinte: nu este câștigătoarea cupei României);

Cătălin Tolontan  •  1 iunie 2016, 12:20

@Lucian: nu discutam despre actul medical al medicului Monica Pop. Prezentam doar documentele semnate ca director de spital si ca angajat al firmei careia ii inchiriase spatiul.

eva  •  1 iunie 2016, 12:25

Vedeti ca acum intelegem de ce nu aveam acces in spital pentru consultatii nici contra-cost ?! Eu am cautat candva pe internet sa vad daca pot merge cu mama la un medic din acest spital si dna Pop nu aparea nicaieri.In schimb apare si acum acesta firma care zice ca da (sau dadea) consultatii cu medici din spital in incinta ....spitalului !!Nu stiu cu ce infrastructura... Adica banii nu se duc la spital ci la firma .... si e interesant daca nu se folosea chiar aparatura spitalului !! Cam asta face dna Pop , cea atat de preocupata de cum circula banii in sanatate, care vede infractori numai in pacientii care nu platesc asigurari si care vedem cum *** folosindu-se de prestigiul acestei institutii si care preamareste acest sistem de sanatate pretins gratuit in putrefactie !! Felicitari dle Tolontan !!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai Badea  •  1 iunie 2016, 12:30

Demonstrația este impecabilă. Din păcate, mulți dintre noi au (încă) mentalitatea că, atâta vreme cât nu omori pe cineva, totul e permis. Sunt convins că doamna doctor vorbește cu toată sinceritatea. Pur și simplu, dumneai nu vede o problemă în a se angaja la firma căreia i-a închiriat un spațiu. Știe probabil de lege, însă nu i se pare relevant, de vreme ce în România este o cutumă să încalci legea și să nu pățești nimic. Mi se pare că noi românii avem o problemă cu respectarea legii. Nu ne este foarte clar de ce trebuie să respectăm legea. Asta, poate și fiindcă o serie de reglementări sunt aberante.

Vlad  •  1 iunie 2016, 12:43

Dle Tolontan, exact ca-n sloganul acela "Calatoria continua", mergeti mai departe pe fir si investigati situatia din celelalte spitale! Opriti-va un pic la Policlinica Grozovici si la Spitalul Colentina! Sigur veti gasi dovezi! Revedeti comentariul anterior dar si sustinerea unui "Nene" de la 11:53! Monica Pop deja ridica tonul in fata spitalului pe care il conduce, urla in fata presei, ati reusit ceva extraordinar!

Betina  •  1 iunie 2016, 12:45

O Doamne .....in ce tara trebuie sa traim!.Sa platim impozite .....ca sa aiba guvernantii nostri ce sa fure .....Iar medicii nu-s mai prejos de politicieni....in loc sa-si vada de meserie ....sunt interesati doar de afaceri ...cum sa ia bani si de la "ultimul" pacient punandu-l sa cumpere nu stiu ce picaturi de ochi pentru operatie sau ata chirurgicala ...care de fapt nici nu se foloseste in actul chirurgical .....ci doar le plimba intre farmacia din spital si cabinetul medicului. Pai daca nu ar fi acest domn Tolontan sau altii care chiar isi fac meseria de jurnalisti ....astia fura in continuare fara nici o jena ,actele fiind facute .Desi nu cred ca oamenii astia au vreo jena in a fura ...sau a face nitica puscarie .

Morris  •  1 iunie 2016, 12:46

Tolo....tocmai ce d-na prof. doctor univ ( de unde atatea titluri cand este la baza doar medic primar?? ) a isit la o declaretie. Doamne! Cat tupeu! Nu numai ca minte cu nerusinare si vorbea de cu totul altceva, dar e si f *** in exprimare. Niciodata nu am suferit-o. Pare extrem de falsa si sunt convins ca este o arivista... In fine...o observatie doar: Nu a vorbit de Polyodine ci de alta substanta. Vezi cat de perversa este? iesi te rog pe televiziuni si contrazicei spusele. *** reporterite de teren, nu au fost in stare sa-i puna o intrebare serioasa, bazata pe documentatia ta! Tare imi e ca....scapa bazma curata asa cum o face de 20 de ani!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan  •  1 iunie 2016, 13:01

Mi-a placut aparitia ei tv. Exceptionala! Ea vorbea de alune, veverite si iepurasi, cand de fapt problema si intrebarile erau cu totul in alte directii. Cu patos si hotarare. O leoaica! Din lista lunga de lei si leoaice prinsi cu mata in sac si negand sau ignorand tot pana la capat. Martirii tarii! ( Sunt ironic. )

gynecologul  •  1 iunie 2016, 13:11

@Johnny...........nu mai bine verifici inainte sa dai cu pietre in tolo?? ia cauta-ti in neam vreun doctorash si intreaba-l cine a fost si este *** de florian Popa....sau eventual citeste tot articolul( deputat e cea mai slabutza calitate a unui mogul din sanatate.........) la concursurile de manageri se da 1/loc in majoritatea cazurilor( vezi ultimele concursuri - doar acolo unde nu s-a cazut la pace politica au fost 3/loc si s-a dat o lupta crancena ca sa se castige spitalul-oare de ce? ca e greu si nu sunt bani, nu-i asa??) stiu cativa manageri de spital care sunt cu pluta , habar n-au de ce ins management..... dar au trecut cu brio concursul si proba cu " proiect de management" ....hahhahahahahaha...........au stiut si stiu doar legea lui OM( nu Ohm) ...stiu cu cine sa se incuscreasca si cum sa alimentezez capusele din sistemul de sanatate............pe cale de consecinta si gastile care conduc de 20 de ani sistemul( "profesori " ca ioneal S, adrian S-C, florian P au trecut si prin minister ). nici unul dintre mandarinii lumii medicale romanesti nu pleaca din tara....... oare de ce?? pt ca se bat cu caramida in piept ca se gandesc la binele nostru?? absolut............FALS.................pt ca in vest ar trebui sa munceasca 25/24h ca sa castige cat castiga in RO ........si acolo n-ar face studii clinice la intelegere cu firma de pharma , acolo n-ar veni firma sa negocieze includerea pe listele din programele nationale de sanatate( muuulti bani , tare multi..............poate de la oncologie ( unde FHR- prietenii stiu care e firma) da cu subsemnatul acum se trece putin si la alte medicamente din programele nationale - la fel prietenii stiu unde repii FHR intra ca la ei acasa.........)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasilica  •  1 iunie 2016, 13:11

Dle Tolontan si daca santeti bolnav?! Sper ca retineti ca dna dr Pop este un reputat medic ! Care cum probabil, stiti pt ca folositi asemenea metode precum ***,*** *** Toate se leaga domnule inclusiv ca o parte a presei de o anumita metodologie politica v-a preluat!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex Filip  •  1 iunie 2016, 13:11

Mii de multumiri dvs si colegilor cu care lucrati pt ca reusiti sa scoateti la iveala toate marsaviile acestor "oameni". Sper sa aveti puterea de a lupta in continuare, poate asa ne vom trezi si noi intr-un final. D-le Tolontan as vrea sa pot cumpara o carte scrisa de dvs cu aventurile prin care ati trecut pt aceste articole, ma simt dator fata de voi. Va doresc multa sanatate si fericire! Si da-ti cu ei de pamant, nu va lasati, pt viitorul copiilor nostri!

ihonutz  •  1 iunie 2016, 13:12

interesant sau fff interesant; medicul te consulta sau opereaza in spital si apoi iti inmaneaza cartea de vizita de la cabinetul sau farmacia unde este patron/asociat /mai rar angajat pretinzand ca este de negasit sau fff ocupat in perioada imediat urmatoare interventiei medicale!

liviuemil  •  1 iunie 2016, 13:17

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan  •  1 iunie 2016, 13:18

"am semnat în acea zi peste o sută de numiri și a fost o eroare că mi-am semnat-o și pe a mea."...dar daca tot si-a semnat-o, nu putea sa nu isi respecte propriul ordin, nu ?!? Fratilor, astia ne cred prosti, zau asa. Bai Popa care esti tu Florian, cauta bre niste argumente destepte, nu aduce in discutie prosteli d'astea de doi lei. Zau, te faci de ras...ajungi sa fii penibil. I*** si pregateste-ti apararea. Sper sa stai ceva ani la racoare...ca deh, vine vara.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Obiectiv  •  1 iunie 2016, 13:18

Domnule Tolontan, ma bucur ca ati revenit la problemele serioase si grave care afecteaza un numar foarte mare de cetateni, dupa o ... paranteza educationala cu puternice tente individuale si vindicative! Acea paranteza ocazionata de prefata cartii Mariei a generat reactii largi si s-au spus vrute si nevrute, mai ales din categoria ultimelor; cei care am mai primit vreo palma cand am fost elevi am devenit rebuturi ale societatii si am ramas cu sechele fizice? Unii dintre cei care s-au plans de rele tratamente pe durata copilariei si a adolescentei incrimineaza si acum unele practici, dar stiu ei cu certitudine ca ai lor copii nu au o dubla personalitate (una acasa si alta la scoala, de exemplu)? Inca ceva: cei care am facut scoala in acele vremuri am urmat facultati serioase, nu pseudo-institutii de invatamant superior (nu toate, bineinteles), la care admiterea se facea/face pe baza de dosare, influentand calitatea invatamantului preuniversitar! Dati-le niste teste de cultura generala si puneti-i sa redacteze niste texte pe absolventii de invatamant superior (exceptandu-i pe filologi) din ultimii 10-15 ani si veti constata o rata inspaimantatoare a necunoasterii si a greselilor, ca sa nu mai vorbim de saracia vocabularului, saracie care ilustreaza absenta multor titluri din lecturile lor obligatorii! Pe durata studentiei noastre, profesorii ne vorbeau la plural, nicidecum sa patim ceva comparabil cu ce a relatat un fost rezident (chirurg, parca), "troznit" la un moment dat de catre un medic. Ei, acum se ... inchide cercul si ajungem din nou la domeniul pe care nu trebuia sa-l abandonati nici macar pentru 2 zile - Sanatatea, domeniu in care se intampla atatea, unele practici amintind de ceea ce numim "genocid". Sa nu-i uitati insa pe politicieni, pe edili (interimari sau in functie), pe cei ce activeaza in justitie (am omis intentionat majuscula) si pe membrii diverselor servicii! A.

Anda  •  1 iunie 2016, 13:22

Toate filierele isi sustin oamenii. Important este sa ii sustina pe aceia capabili. Este sau nu dr. Pop un profesionist (si ca manager si ca medic)? Ca, daca este, foarte bine ca au sustinut un capabil si nu un incapabil... iar legat de faptul ca a creat personalului sanitar facilitati...Dar cei de la energia electrica nu dau facilitati propriilor salariati ( de exemplu)?

Anda  •  1 iunie 2016, 13:28

Pofiti un alt subiect de investigatie, domnule Tolontan &echipa! E adevarat ca nu are legatura nici cu medicii, nici cu dezinfectantii si nici cu rompetrol. Eu inteleg ca Fundaţia Uzinele de Fier şi Domeniile Reşiţa a luat o sponsorizare de la societatea HYDRO-ENGINEERING, nu si-a achitat obligatiile, aia au cerut banii inapoi iar fundatia nu le da bani le da locomotiva. Miroase a șmen. http://radioresita.ro/187243/video-exclusiv-marlania-secolului-la-resita-muzeul-de-locomotive-cu-abur-va-fi-vandut-pe-bucati

Mari  •  1 iunie 2016, 13:33

Sublima demonstratia de logica a doamnei profesor: o *** mascata se transforma in incompatibilitate (dar pentru *** mascata nu a anchetat-o nimeni), spitalul ”meu” nu are infectii (de parca ar fi acuzat-o cineva de contrariu, dar uita sa spuna ca durata de spitalizare de 24-48 de ore impiedica sa etichetezi o infectie ca fiind nosocomiala (trebuie sa treaca minim 48 de ore de la internare), a uitat de episodul defericit de infectii cu pierderi de ochi - de acum 10ani, biocidele au fost testate de sot (tare!, mai tare decit ICECHIM), am fost operata la Floreasca si nu am facut infectii - exacy ca 9 din 10 pacienti! Ce mai o lectie de comunicare externa! Atit doar ca pe linga impresia artistica nu pacaleste pe nimeni!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan  •  1 iunie 2016, 13:34

@Anda - Daca alte companii de stat dau facilitati neprevazute de lege salariatilor atunci e problema lor atunci cand vor fi prinsi, iar daca legea o permite, bravo lor. Oricum, cred ca domnul Tolontan vorbea de un ecosistem local cu problemele lui, nu vad niciunde sa fii fost infierat personalul. Sa respecte legea in totalitate si in rest nu le are nimeni treaba. Pana nu de mult nu le avea nici cand o incalcau. Spitatul respectiv nu e fieful doamnei Monica Pop. E un spital de stat, unde se platesc toate lucrurile din banii tuturor. Problema se discuta si se trateaza per ansamblu, nu izoland ce ne convine din ea si interpretand. E ca si cum un om are un diagnostic complex, in urma caruia il doare mana, nu poate respira bine, are circulatia proasta, dar noi vorbim de pusul mainii in ghips.

LEFTER POPESCU  •  1 iunie 2016, 13:37

“Nu e nimic anormal să semnez ca director o închiriere pentru o firmă care apoi să mă angajeze”........................ MONICA POP, DIRECTOARE DE SPITAL ..................cata coruptie si dezordine se afla in capul acestei femei. Urmariti-o cum vorbeste , cum incearca sa minta fara rusine , impleticindu-se in lipsa unui vocabular coerent. O femeie fara scrupule. Scuturata bine se vor descoperi mult mai multe ilegalitati.

vic  •  1 iunie 2016, 13:45

Felicitari! E ca o tata, personajul asta; auzi ce tupeu, spitalul asta arata asa datorita ei, e munca ei - daruirea ei, de 20 de ani. Investitiile sunt facute din banii lui muma-sa sau mai exista a doua ipoteza: ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

jiji  •  1 iunie 2016, 13:56

pai daca ii admira pa manechin popescu tariceanu si pa vadim nu mai e nimic de zis,o *** vocala ce-si croieste drum prin ***;io nu stiu cine e mai *** dintre ea si sora ceea medicala*** sa decida.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gugu  •  1 iunie 2016, 13:58

Dr. Monica Pop vă respect și vă admir pentru ceea ce sunteți, ca medic, dar: ”Nu e nimic anormal să semnez ca director o închiriere pentru o firmă care apoi să mă angajeze”???? Oamenii mai greșesc în viață, suntem oameni, luați viața în piept și recunoașteți că de această dată ați greșit! Nu vă va da nimeni în cap pentru o greșeală recunoscută, veți fi admonestată, asta este, dar... viața merge mai departe! Acceptați că puteți greși, asumați-vă responsabilitatea faptelor Dvs. și vă vom respecta și admira în continuare. Altfel... NU! Și, vă asigur, îmi pare rău să spun asta.

Stefan  •  1 iunie 2016, 13:59

Poi da vic, la noi a ajuns o chestie nemaintalnita si extraordinara sa iti faci treaba pentru care esti platit cand lucrezi la stat. Trebuie sa stie generatii intregi ca tu ai facut ceea ce e normal, normalitatea a devenit la noi exceptionala. Cam aici s-a ajuns cu gradul de nesimtire.

adriana  •  1 iunie 2016, 14:23

Oare in tara asta este vreo ceva care sa se fi facut corect? Oriunde vezi cu ochii dai de ilegalitati.

cvi  •  1 iunie 2016, 14:26

Felicitari pentru investigatie. Un singur lucru nu prea se leaga sau poate imi scapa mie ceva. Pentru 500 au facut contract de angajare? Daca vrei sa dai spaga unui doctor 500 de lei pe luna(6.000 pe an) o faci cu contract de angajare, care poate fi depistat si astfel te expui aiurea? Parca nu iese la calcul...

alina  •  1 iunie 2016, 14:38

Sunteti de belea, "jurnalist" ... hai sa fim seriosi, *** dezinformare sub forma de investigatie faceti! sursele sunt la fel de "credibile" ca cele din scandalul hexifarma???? din suflet sper ca sunteti ***, ca daca nu sunteti doar ***! Cu deosebit respect!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dxy  •  1 iunie 2016, 14:53

*** are un reprezentant de elita, vocala la TV si materialista la spital. Nu I-ar strica un pic de rusinica, sa nu mai apara la TV, eventual sa apara pe la autoritati.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Moi  •  1 iunie 2016, 14:54

Argumentul domnului Florian Popa, este tare. Vocea interioara a dansului probabil ii sopteste: "Adica, mi-am dat cu de la mine putere, acces la banii statului, acum ce sa fac ?? Acum lumea trebuie sa ma inteleaga, pentru ca sunt chiar simpatic :), uitati pot face si tumbe, stiu sa scot si limba. Mai...mai, poate cineva ma si ia acasa. Am auzit acum ca mor oameni prin spitale, pfoo, nu ma anunta si pe mine nimeni ? Chiar asa, cumparam dezinfectanti de la Hexi si apoi mintim, hm...clar..sunt fan Tolo, dar nu ii spuneti Monicai ca ma bate, ati vazut ce agresiva este ? Poate o si reclam ca a tipat la mine cand imi cumparam inghetata de jos de la magazinul din Spital. "

Nelutu  •  1 iunie 2016, 14:56

Interesant,un gazetar de duzina,de la un ziar sportiv,a ajuns peste noapte"mare investigator!Cine-l sustine si promoveaza si in ce scop?

vali  •  1 iunie 2016, 14:57

Chiar asteptam sa vad cand Militia politica o sa dea vina pe PSD :) ... Astia sunt de vina pentru tot dar nu mai sunt la putere de aproape 15 ani ... PeNaLii care reformeaza statul cu ideologul lor ***(eu asta cred de ei) in schimb sunt ... *** sunt Intrebare de bun simt : tanti asta e director de ~20 de ani deci 1 CDR 4 PSD 10 PNL 1.5 PSD 0.6 PNL cine e/ a fost puterea politica ? Sau scapase vreun director de spital de tavalugul extremei drepte care a eliminat toti profesionistii si ataca tot ce inseamna performanta ... care a invitat doctorii sa plece in 2009 si c*** in spitale de firma de care se afirma ca e a serviciilor secrete.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mariana Faur  •  1 iunie 2016, 15:14

Pana ce doamna profesor nu si-a spus parerea in legatura cu dezinfectanții nu ati stiut aceste lucruri? De ce acum? Atata cat o cunosc pe doamna profesor Pop,unul dintre cei mai buni profesioniști in domeniu ,sunt sigura ca nu este vinovata de nimic! Sunt ferm convinsă de faptul ca femeia aceasta cu suflet mare nu ar fi facut nimic ilegal! Păcat ca datorita părerilor si convingerilor domniei sale,spuse in mod liber este taxată in acest mod! Pot fi mii de controale,ca tot nu vor găsi nimic! Este un om curat,iar ceea ce ne prezentați dvs,puteau realizate si in Paint! Nu cred o iotă din tot ceea ce scrieti ! Sunt alaturi de doamna profesor Monica Pop fata de care am toata stima din lume!

Comentează