De frica DNA, ceartă în culise la Ministerul Sănătății: ”Vreau să povestesc publicului cum vor cei vinovați pentru fenomenul Hexi să scape. Șefa Inspecției Sanitare de Stat a propus ca producătorii să secretizeze concentrația!”

Un martor de la o discuție din Ministerul Sănătății povestește cum Simona Pârvu, șefa Inspecției, a vorbit despre secretizarea compoziției dezinfectanților

joi, 2 iunie 2016, 11:08

UPDATE: The Economist dedică un articol în ediția sa de săptămîna viitoare despre cazul Hexi Pharma. ”Deși în România lupta anticorupție continuă, investigația grupului de jurnaliști de la Gazeta Sporturilor asupra situației dezinfectanților diluați arată că, potrivit opinei multora dintre compatrioții lor, schimbările sistemului nu sînt suficient de rapide”.

 

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Marius Mărgărit și Cătălin Tolontan

 

DNA a anunțat ieri după-amiază că fostului director de la Hexi Pharma, Flori Dinu, soția lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, fratele acestuia, Radu, și Miron Paraschivescu, adus special din închisoare, sînt acuzați pentru complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.

Procurorii confirmă sistemul dezvăluit pe 3 mai 2016 de Gazeta Sporturilor și detaliat de RISE Project.

Condrea și oamenii lui își scumpeau materiile prime prin două firme off-shore din Cipru. Factorul de multiplicare mergea de la 7 la 10.

La cîteva ore, surpriză!

DNA anunță că i-a reținut pe Alexandru Ciocâlteu și pe Petruța Lazăr, fostul director general și director economic de la spitalul Sf Ioan. Acuzația: luare de mită.

”E o coincidență”, spune cineva informat. Nu de la Hexi sînt acuzați cei doi că au luat mită.

Dar e o coincidență care a crescut pulsul multor oameni din sistemul Sănătății.

În acest moment taberele sînt poziționate.

Marți, 31 mai 2016, în încăperea de la etajul 2 al Ministerului Sănătății are loc o întîlnire despre biocide. Tema: ce e de făcut de acum înainte?

O duzină de persoane iau parte. Cel mai înalt în rang este Corina Pop, secretar de stat.
Pop Corina_

Mai sînt în sală Adrian Ionel, directorul de la ”Cantacuzino”, Simona Pârvu, director Inspecția Sanitară de Stat, Ștefan Voinea, consilierul ministrului, și reprezentanți de la Comisia de Biocide, DSP și alte cîteva foruri.

”Din prima secundă a fost clar care cu care”, povestește unul dintre participanți.

Se încaieră.

”Secretarul de stat Corina Pop și directorul Inspecției Sanitare, Simona Pârvu, vorbeau ca pe vremea lui Cadariu!  Pârvu a prezentat un plan de testare a dezinfectanților care e o struțocămilă, neîntîlnită nicăieri în lume! Mă uitam la ea și nu-mi venea să cred. Abia m-am abținut să nu o întreb de ce e acolo și nu și-a dat demisia!”, povestește martorul.

El a vrut să povestească pentru că ”mi se pare important ca oamenii, care sînt primii afectați, să priceapă că lupta nu e cîștigată”.

”Este șocant cum șefa Inspecției Sanitare de Stat continuă să fie pe poziție în condițiile în care sistemul de inspecție și control a eșuat, periclitînd viața oamenilor vreme de 10 ani! La acest punct nu-l înțeleg deloc pe ministrul Vlad Voiculescu. Cum să-i pui să repare situația pe cei care s-au făcut că nu văd fenomenul Hexi Pharma?!” Martor la discuția de la Ministerul Sănătății

”Voia să preleveze 7 probe pe produs pe fiecare județ: două pentru eficacitatea biocidă, 2 pentru testarea eficacității virucidă, două pentru testarea fungicidă, iar una va fi contraprobă”.

Analizele vor fi făcute la 3 laboratoare: unul de la Iași, unul de la DSP Slobozia și de la DSP București.

”Virucidele pot fi făcute la Cantacuzino”, se spune în sală. Omul de la Cantacuzino intervine și spune că Icechim poate să facă analize fizico-chimice.

Pârvu  zice că legea nu-i permite ca un DSP să dea bani pentru o analiză Institutului ICECHIM, ”pentru că aparține altui minister și, mai mult, nu e nici acreditat și vine Curtea de Conturi peste mine”.

”Șefa Inspecției Sanitare de Stat vorbea de parcă era Hexi Pharma. Scena era uluitoare! Simona Pârvu zice că din cauza acestor analize fizico-chimice au ajuns toți să se teamă și că e suficientă testarea eficacității; că au deja rezultate care arată că dezinfectanții au dovedit că sunt eficienți”.

Momentul este antologic!

Deja există la Parchet recunoașterea șefului de producție Mihail Leva că a diluat produsele. Ca să scape mai ieftin, basarabeanul le-a dus procurorilor și rețetele care atestă măsluirea!

De asemenea, există zeci de analize făcute la Icechim care arată diluarea. Există constatările infecțiilor nosocomiale în toate spitalele.

”Și Simona Pârvu susținea că nu e nici o problemă și că doar eficacitatea contează. Lucrurile s-au încins rău, pentru că au sărit la ea cîțiva oameni de la alte instituții, specialiști”,  spune un alt participant la discuție.

”Cum puteți, doamna Pârvu, să susțineți că nu contează concentrația și ce e în produs, ci doar eficacitatea? Dacă producătorii ar pune cianură în biocide și ar omorî bacteriile atunci biocidele ar fi conforme după socoteala dumneavoastră?” Specialist prezent la discuția de la Ministerul Sănătății

Susținută de secretarul de stat Corina Pop, Simona Pârvu a spus că statul nu poate să oblige producătorul să divulge compoziția produsului.

Ea pleda pentru secretizare!

La care un alt chimist prezent a luat foc: ”Doamna Pârvu, în toată Uniunea Europeană pe eticheta produselor biocide pentru spitale e trecută concentrația! Legea prevede că după avizarea de la Comisia de Biocide dosarul devine public. Cum vreți să ieșim de aici și să explicăm oamenilor că, după un eșec îngrozitor, statul va fi și mai secretos ca înainte?!”.

”Cînd spuneți că nu contează ce scrie pe etichetă, ci doar așa-zisa eficiență, spuneți, de fapt, că un suc care e anunțat ca fiind de portocale poate să fie plin de zahăr și de colorant că atîta vreme cît e dulce și are gust de portocale totul e în regulă” Specialist către inspectorul-șef din Ministerul Sănătății

Ședința s-a încheiat nedecis.

”Atmosfera e următoarea: cei vechi din minister așteaptă să vină alegerile și să măture Guvernul tehnocrat. Stau pur și simplu, la propriu, cu spatele la consilierii ministrului. Așteaptă să se întoarcă ai lor”, a spus martorul.

Discuția despre dezinfectanți urmează să se reia în aceste zile.

”Cînd am ieșit din sală și am început să cobor treptele largi ale ministerului m-am gîndit că, într-un fel, Dan Condrea a avut soarta pecetluită. Cu astfel de oameni în conducerea Sănătății, Condrea nu a avut decît șansa compromisului și a mitei”, încheie martorul relatarea.

O sursă judiciară completează tabloul: ”Cei implicați în tolerarea Hexi Pharma încearcă să tragă de timp. Și speră să îmbrobodească publicul cu teoria eficienței”.

De ce?

”Pentru că dacă DNA va dovedi că ei au făcut abuz în serviciu sau au luat mită una e să ia pentru a folosi produse conforme și alta e să ia, așa cum s-a întîmplat, afectînd grav viața și sănătatea oamenilor!”.

 

CELE 32 DE PĂRȚI ALE INVESTIGAȚIEI:

Comentarii (100)Adaugă comentariu

Luca  •  3 iunie 2016, 7:21

Aceasta este gandirea si strategia PSD ului ! Sa prosteasca populatia cu discursuri de genul : albul e negru si Londra e Liverpool ! Speranta noastra este DNA sau forta strazii ! Desi, ne bazam prea mult pe DNA . Daca Maine vine nenea de la Curtea Constitutionala si spune ca abuzul in serviciu nu este infractiune , s-a terminat , pt ca mita nu se poate dovedi in fiecare caz !!!

Horea  •  3 iunie 2016, 7:22

Alo domnu' Iohannis, va ajunge informația ? Poate faceți și dvs. ceva !

Gabriel  •  3 iunie 2016, 7:31

Bine ca exista omul Catalin Tolontan,ca mai scoate mizeria la suprafata din tara asta.

ciupi  •  3 iunie 2016, 7:37

"secretizati"-i pe toti cei care au avut de-a face cu cea mai organizata crima petrecuta in romania dupa '89!

Cris  •  3 iunie 2016, 7:40

De asta va spuneam ca trebuie intrat cu tancul in farmacii si testate concentratiile de substanta activa la medicamentele generice. Pentru ca Romania e o tara in care se poate sa avem apa chioara in toate. Inclusiv in seriviciile prestate de institutiile statului. Nu are cum sa fie secreta compozitia unei substante, pentru ca nu se mai poate justifica cu argumenta pretul cerut pe ea. Cine ar fi dispus (in afara de spagarii din spitale) sa dea bani pe un produs diluat, contrafacut? Cine mai e dispus sa plateasca un serviciu medical diluat cu apa chioara?

Pharm  •  3 iunie 2016, 7:53

”Voia să preleveze 7 probe pe produs pe fiecare județ: două pentru eficacitatea biocidă, 2 pentru testarea eficacității virucidă, două pentru testarea fungicidă, iar una va fi contraprobă”. Cum a reusit tanti sa decida asta ? 7 probe fie ca cumperi 7 flacoane fie ca cumperi 7000...ce incompetenta crasa! tanti o fi auzit de Standardele militare ? ele sunt folosite in ind farmaceutica pentru testarea loturilor de produs in functie de unitati produse ...si astia isi pun oameni ca ei in retea si spun ca e bine ca ei cu toate ca toata legislatia din domeniul farmaceutic internetional spune contrariul

Adrian  •  3 iunie 2016, 8:11

Intr-unul din episoadele anterioare ale investigatiei am intrebat daca Comisia de Biocide mai poate fi credibila. Acum am primit si raspunsul ......exact aici este problema. Da sistemul este de vina dar oamenii îl întregesc!

tolontaneee!!!  •  3 iunie 2016, 8:13

Condrea e mort, Directorii si nevastă sunt arestați la domiciliu si cercetari si tu tot cu Hexi o tii...Dar pe Al Carina, de Anios, de GB INDCO si cumnatii...de ce nu ii anchetezi?Iti este frica?*** cand iti erau "surse"?Hexi e moartă, n-o mai învie decat statul român daca vrea sa dea de munca la oameni si sa aibe propria firma de biocide.Ai creat o isterie despre dezinfectanti dar despre concurenta Hexi nimic?Niste amintiri despre Romchim(tot firma romaneasca).A testat cineva produsele Al Carina sau cele ale GB Indco?Concluzia anchetei:Am folosit lozinca #mergem dupasistem, dar am mers dupa Condrea, Dinu Flori, Hexi si cativa doctori.Restul...este o alta poveste!De ce oare?Vrem sa se verifice toate biocidele(concentratie si eficacitate-inclusiv cele de la Hexi, ca sa fie o analiza completa) si modul in care au fost achizitionate.Puteti face aceasta ancheta?Asteptam un răspuns la aceasta intrebare.Daca aveti nevoie de fonduri pt analize, va rugam sa cereri pe bloc si sunt sigur ca ii veti primi sub forma de donatie.2-3 lei de la fiecare cititor sunt de ajuns.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Liviu  •  3 iunie 2016, 8:20

Pana si in ceasul al 12 -lea incearca sa ascunda tot. Astia chiar ne cred prosti , dar cred ca si suntem , atata timp cat aceiasi oameni decid.LA PUSCARIE!

koll  •  3 iunie 2016, 8:21

Deci intodeauna, dupa "O noua speranta",Imperiul contraataca...

Marcel  •  3 iunie 2016, 8:24

Numai *** in sistemul managerial din sanatate..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Olteanul  •  3 iunie 2016, 8:46

Domnule Tolontan, In Romania se tem coruptii doar de DNA si de echipa dumneavoastra de investigatii. Nu va opriti, reprezentati sperantele intr-o viata si o tara normala a milioane de oameni. Nu va opriti si nu intrati in politica! :)

db  •  3 iunie 2016, 8:48

db@ Horea - Si la ce anume te gandesti cand spui sa faca si Iohannis ceva? sa faca ancheta jurnalistica? sa ia probe din produse si sa le duca el la laborator, sa aresteze pe careva, sa ancheteze cine ce a facut? uite, a promulgat numirea noului ministru, l-a numit pe premier, a decretat in CSAT ca sanatatea e problema de siguranta nationala, fiecare sa-si faca treaba lui.

Alina  •  3 iunie 2016, 8:48

Felicitari pentru ancheta jurnalistica. Multumesc surselor D-voastra. Fara ele nu am avea ADEVARUL. Trebuie facut un chiuretaj la tot ce inseamna putregai. Generatia mea (indecisii electoral) s-a trezit! Nu am inteles niciodata din ce cauza directorii de institutii sunt numiti politic. Ca sa se poata fura mai eficient! Iata de unde au avut bani de galeti, ulei, pixuri, afise etc ... aduca "praf in ochii" alegatorilor.

db  •  3 iunie 2016, 8:57

Cine crede ca anticoruptia nu-i sperie pe foarte multi bucuresteni, se inseala. Cam cat are Nicusor Dan in sondaje, cam asta e procentul de oameni neamestecati in *** de prin Buc. Ai toate institutiile majore in Bucuresti, ai toate intreprinderile semnificative, ai cele mai multe spitale si scoli, ai o groaza de oameni care se gandesc infrigurati, de la femeia de serviciu, pana la presedinti sau fosti aspiranti de presedinti, ce buba se mai sparge si daca nu cumva o sa ajunga si la ei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gareth Edwards  •  3 iunie 2016, 8:59

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

A  •  3 iunie 2016, 9:16

Aceasta vampanie scoate la iveala cat de degradata e societatea pana la ultimul nivel. S-a pierdut pana si umanitatea. Sper sa mergeti in continuare dupa sistem si sa intrati si pe alte drumuri gen partea de dezvoltare urbanistica sa vedeti si acolo cum legile conduc catre corectii a erorilor si nu preventie a posibilelor erori, cum se cheltuiesc bani pe steme si altele cand nu exista infrastructura de baza in orase. Continuati aceste investigatii, sunt greu de digerat si benefice in acelasi timp.

alef  •  3 iunie 2016, 9:19

Sa nu ne spuna nimeni ca la ministerul sanatatii *** Pun pariu ca *** care sustin secretizarea au la SRI dosar *** luate in ani de zile la minister. De ce nu se scot dosarele, daca se incearca musamalizarea unei probleme de securitate nationala? Si in general, de ce sunt puse la dospit dosare ale unor functionari corupti? Ca sa apara peste zece ani si dupa ce au produs mii de morti?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fotbal  •  3 iunie 2016, 9:24

asa este! toate ministerele asteapta plecare guvernului tehnocrat. dar ramane decat presa si ciocanul

dan  •  3 iunie 2016, 9:26

Simona Parvu a transformat Sanepidul intr-o institutie care nu mai controleaza absoluta nimic in sanatate. Este *** din acest minister, din spitale si din industria pharma. Acest personaj nu are nicio legatura cu normalitatea. Este un personaj care nu are nicio legatura cu profesionalismul. De ce mai este in functie dupa scandalul Hexi? Si cei din comisia de biocide ar trebui luati la intrebari...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Catalin  •  3 iunie 2016, 9:35

Clar, pentru mine unul este clar! Nu cred ca mai este nevoie sa spun ce culoare politica NU trebuie sa mai castige in veci vreo campanie de alegeri in tara asta, distrusa efectiv, despadurita, desaurita, despetrolita, etc...a venit momentul sa ne descotorosim de ei !

Cătălin Tolontan  •  3 iunie 2016, 9:41

tolontaneee!!!: este inexact ceea ce spuneti, exact asta cerem, controlul tuturor substantelor bicocide de pe piata, indiferent de firma! Pentru ca asta am scris inca din primul episod: statul nu contrleaza piata, Hexi e doar un caz, produse neconforme poate avea oricine in conditiile in care Inspectia Sanitara nu si-a facut treaba. Veti gasi asta in multe dinte articole. I-am intrebat mereu pe cei de la Guvern si de la MS cind vor testa, in primul rind fizico-chimic, celelalte produse. Si cind le vor testa si pe Hexi in laboratoarea acreditate de afara. Multumim!

Cătălin Tolontan  •  3 iunie 2016, 9:42

@Catalin: nu e vorba despre vreo culoare politica aici. Oamenii din ministere trebuie sa-si faca treaba indiferent cine cistiga alegerile.

Vasile Ponta  •  3 iunie 2016, 9:44

Ponta, un pas in fata si explica-ne ce au facut oamenii astia din Ministerul Sanatatii pe vremea ta. Ai fost platit din banii oamenilor si ne esti dator cu o explicatie !! Domnu' Voiculescu, aceeasi intrebare. De ce ii tinem ? Poate sunt prea competenti si nimeni nu reuseste sa ne spuna asta. Sunteti toti datori cu explicatii. Toti !!

Pavel  •  3 iunie 2016, 9:46

Catalin, inca o data jos palaria pentru aceste anchete! Daca nu ati exista tu, Mirela Neag si alti cativa jurnalisti curajosi, si bineinteles DNA-ul care sa mai salte dintre acesti corupti, chiar am fi o tara de lumea a 3-a (oricum nu suntem departe, avem o societate de Africa Ecuatoriala). PS: inainte de a modera ultima parte a comment-ului meu, cel cu Africa Ecuatoriala, sa stiti ca nu este o jignire ci un adevar, si am si dovezi in acest sens, statistici de la Eurostat si datele UNICEF. Sa stiti ca semanam periculos de mult cu state gen Republica Centrafricana

Ciprian  •  3 iunie 2016, 9:46

Sunt socat de seria asta de articole. Mi-e groaza ca asta e tara in care eu as putea sa ma imbolnavesc si sa ajung la spital intr-o zi. Din aceeasi categorie "socant": http://adevarul.ro/locale/targu-jiu/video-barbat-paralizat-umilit-comisia-evaluarea-persoanelor-handicap-nu-dreptul-insotitor-nu-manance-singur-1_57502eac5ab6550cb8906058/index.html Poate ar merita investigat si subiectul asta, nu e primul caz de care aud...

Cristi  •  3 iunie 2016, 9:51

problema e ca, Autoritatile se misca in pasi de melc mort. Atia nu au auzit de CELERITATE! Afara toti.

adrian_hora  •  3 iunie 2016, 9:52

s-a spus ca hexi nu a fost singura firma care dilua dezinfectantii si nu am auzit pe nimeni care sa spuna ca s-au facut controale in spitale. nimic, nimic. vedeam ca se continua musamalizarea mizeriei din spitale, intrebarea este: de ce? cine castiga din asta? dece nu se vrea curatarea acestei nenorociri din sistemul sanitar romanesc?

Catalin  •  3 iunie 2016, 9:52

@Cătălin Tolontan: Multumesc ptr raspuns! Intr-adevar, NU ar trebui sa conteze culoarea politica, doar ca pur si simplu, unul dintre partidele patriei este mult mai rau decat celelalte, la asta ma refeream. :)

Andy  •  3 iunie 2016, 9:55

Se fasaie din ce in ce mai mult ,,ancheta''. Si se dilueaza la maxim. Se pregateste ,,guvernul meu II'' pentru la toamna. Ce-i greu de vazut in toata treaba asta? E foarte simplu. Ca sa fie mentinut scandalul, vladut (noul ministru!) n-o da afara pe corina si gasca care-a facut totul posibil. De ,,membrii'' comisiei de biocide nu se atinge nimeni. Nu mai vorbesc de desepistii, directorii si sefii de sectii de prin spitale. Care-i spilu. Iarasi simplu. Sunt doua variante. Prima. Cureti tot si o iei de la capat cu altii mai putin corupti. A II - a. Ii lasi acolo, manjiti fiind. Ai dosarele pregatite si ... cum va iesii unul din front scoti dosarul. Asa se tine in frau sistemul. Pleca ai nostrii, vin ai nostri!

Andy  •  3 iunie 2016, 9:56

Pleca ai nostrii, vin ai nostri! Ziceam in postarile anterioare ca acum traim schimbarea garzilor. Iar cei mai devotati sunt mentinuti ca sa fie dati ca exemplu pe parcursul ,,reformei'' cand vor fi sacrificati. E ca-n pacaleala asta de ,,alegeri locale''. ,,Independentul'' scripcaru e sustinut de pnl. La fel si florea. Un candindat al pnl e sustinut de piedone etc. Mai conteaza partidele? Evident ca nu. NIMENI n-a observat ca poporul asta n-are pe cineva de incredere care sa numere voturile PE BUNE. Si asa iese cine TREBUIE. Evident ca vor iesi la locale multi pesedei. Doar e nevoie de carne de tun pe viitor. Fiind o tara prea saraca este evident pentru orice prost cu 4 clase ca minim 60% voteaza stanga. Deaia e nevoie de multi, multi penali la varful psd ca sa mai scada un pic procentul. Vorbesc de motivarea rezultatelor aruncata prostimii. Ca stabilirea scorului o face cine trebuie. Asa cum zegrean & moraru isi fac cum trebuie treaba, kovesi & stanciu pun si ele umarul la consolidarea ,,noului'' stat de drept(i) etc. In timp ce ambasadorul minune ne pune pe coji de nuca, spunandu-ne ca nu trebuie sa ne mai votam reprezentantii daca-s urmariti, facandu-se ca uita de prezumtia de nevinovatie (valabila pana la condamnarea definitiva). In timp ce ,,anchetatorii'' cazului condrea mai arunca cate un os multimii pentru a avea cu ce sa-si ocupe timpul. Chiar daca deja cazul a fost inchis. ,,Formatorii de opinie'' gen corna, abraham & Co lupta pe ultima suta de metri sa transmita prostimii ca anchetatorii si-au facut treaba. Mortu-i ingorpat, locul ,,accidentului’’ e maturat iar diluarile au ajuns la codruta (in sfarsit). Diluatorii nu-s in arest tocmai ca sa enerveze prostimea. Nu mai stie nimeni pescariu pe cine mai ,,spioneaza’’. Sau joaca table pe vreo plaja pustie cu ... condrea.

o femeie  •  3 iunie 2016, 10:08

au trecut atatia ani de la revolutie si astia se comporta ca pe timpul raposatului, cand erau multe aranjate.

Alina  •  3 iunie 2016, 10:10

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vasile  •  3 iunie 2016, 10:13

Infectiile erau secrete. Spitalele cu probleme erau secrete. Starea pacientilor e secreta. Ce e in dulapul cu medicamente e secret. Daca nu avem medicamente e secret. Ca avem medicamente tot secret este. Problemele din Sanatate se discuta un CSAT ca sa fie secrete. Asta nu e decat o modalitate de mentinere a scaunului, de exercitare a puterii. Intrebarea este daca cei revoltati astazi, odata asezati pe un ”scaun” nu vor proceda si ei la fel. Ministrul Voiculescu are o sansa sa arate ca se poate si altfel si spre avantajul sau ii lipsesc conditionarile politice. Poate nu o iroseste...

Vlad  •  3 iunie 2016, 10:33

Noi- ca popor i-am creat. Doar noi ca popor ii putem schimba. Sustinere de afara exista. Oameni ca Tolo mai exista. Dar ca schimbarea sa fie schimbare- e nevoie de forta maselor. Si din pacate- si aici o sa-mi sara multi in cap- schimbarea nu se face cu floricele si panselute...nici cu baloane roz sau marsuri ale tacerii. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan  •  3 iunie 2016, 10:43

Dupa cum stau lucrurile astia nu or sa deranjeze pe nimeni decat in cazuri exceptionale, sau cand chiar nu au de ales, cum a fost acum cu ancheta jurnalistica. In rest, o sa se ocupe de dezvoltarea de noi metode de protejare a invartelilor lor. Cu nonsalanta si fermitate, cum ii vedem in presa cand isi sustin punctul de vedere. Trecand peste lege si peste evidenta, dar nu oricum, ci cu tractorul. Fluierand si fara nici o remuscare, ca oricum altfel au doar de pierdut. In orice tara civilizata pana acum si-ar fi dat demisia o herghelie. Ei se isterizeaza si se inrosesc la fata de incrancenati ce sunt.

alef  •  3 iunie 2016, 10:59

Cei care spun asemenea enormitati ar trebui secretizati. Fara suspendare.

alef  •  3 iunie 2016, 11:04

Inchisoare pe viata pentru orice act de coruptie si falsificare a medicamentelor de orice tip. Ar mai pune un pic de ordine in sistem.

vasile Ponta  •  3 iunie 2016, 11:10

Inteleg ca oficialii ministerului Sanatatii se gandesc daca sa exprime un punct de vedere sau nu. Haideti, curaj, iesiti in fata cu un punct de vedere !! Este cel mai bun moment. Dupa voi, sa vina si cei din guvernele anterioare sa ne dea explicatii. P.S. : Nu stiu de ce am impresia ca sunt niste pietre grele pe acolo si este un moment de "acum ori niciodata".

Dan Roua  •  3 iunie 2016, 11:33

mie mi se pare ca mai putem trage o informatie din aceasta relatare: in aceasta comisie care s-a intrunit ca sa se dicute "ce este de facut de acum inainte". noul ministru venit pe valul iscat de demiterea anteriorului ministru pt neimplicare, HOTARASTE SA TRIMITA DOAR CONSILIERII LA SEDINTA!! la cea mai importanta sedinta din minsterul lui, in scandalul care l-a propulsat ministru!!! E NORMAL MINISTRUL ASTA SAU NU I-A DAT VOIE VIENA LA SEDINTA PROPRIILOR ANGAJATI? SAU E ALT PAPA-LAPTE ?!?!

Dan  •  3 iunie 2016, 11:39

seasemena, se pare ca dost creat un MINSITER AL TRANSPARENTEI ABSOLUT DEGEABA!! oamenii aia de ce iau salarii daca lipsesc comunicate de la parchet, politie, MS saptamani intregi iar oamenii din minister fac declaratii pe Facebook? de ce platim acel mMinister al Transparentei Domnul Ciolos? Facebook e gratis, pana si dvs il folositi preponderent! sa stiti ca mai multi romani au televizor decat Facebook. Sau mionisterul asta e un CADOU pt cine a moderat intalnirea Base - Gioana la prezidentiale? :)

O tempora..  •  3 iunie 2016, 11:49

Problema este ca starea asta de asteptare pana la alegeri ca sa vedem dupa pe unde ne scoatem camasa se regaseste pe la mai toate ministerele si nu se face/ schimba la 100% din potential.

Dan  •  3 iunie 2016, 11:51

ce cred eu. nu pot zice aici ca stiu. Sa stiti ca multe produse de unica folosinta se refolosesc in spitale (Dumnezeu stie cum sau daca se sterilizeaza intre folosiri). Motivul este urmatorul: Cel care vinde produsele spitalului mituieste anumiti oameni ca sa declare produsele de unica folosinta (inclusiv medicamente) - consumate. Produsele, fie o parte se sterilizeaza si se refolosesc, medicamentele fie nu se dau sau se dau inlocuitori ieftini cumparati de ei. Produsele nefolosite se trimit inapoi pe sub mana la supplier (sau raman in dulapul spitalului iar supplierul face acte pt inca o vanzare) In acest mod aceleasi produse sunt vandute DE MAI MULTE ORI aceluiasi spital. Supplierul face bani din nimic! Doar spagi la cei care declara in spital produsele ca si consumate. Asta ca sa va puteti explica de ce unele spitale tin farmacia sub cheie si pleaca acasa cu ea, iar cand se deschide dulapul se gasesc produse mai multe decat cele declarate ramase in stoc - pt ca cele declarate consumate, defapt nu s-au consumat si asteapta sa fie trecute in acte iar ca produse noi, cumparate de spital cu alti bani Desigur, refolosirea unui produs de unica folosinta duce la riscuri mai mari de infestare cu orice. Chiar si sterilizate. Sa nu uitam ca se steriliza cu apa chioara. Intelegeti anvergura???

Anomim  •  3 iunie 2016, 12:00

Doamna Simona Parvu a ajuns director dupa un examen sustinut singura intr-o sala, departe de ceilalti candidati participanti la examene. A avansat fulminant in ultimii ani, fara a detine si portofoliul de cunostiinte necesare. Nu avea cum sa-si dea demisia cand s-au facut atatea eforturi sa se organizeze concurs numai pentru ea.

brod  •  3 iunie 2016, 12:05

OAMENI BUNI, IEȘIȚI ÎN STRADĂ *** ALTFEL, VĂ ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

1_utilizator  •  3 iunie 2016, 12:09

In orice alta tara civilizata lumea ar fi fost in strada ***...este incredibil numarul de persoane pe care lec unoastem in jurul nostru cu probleme de infectii spitalicesti si totusi nu se intampla mare lucru. In ce sunt indispensabili functionarii astia? Ar trebui macar suspendati pentru prestatia de pana acum sa poata sa se pregateasca linistiti de procese. Ce mai cauta acolo? Sterg probe, fac justificari? La ce ne foloseste? Au murit oameni la Colectiv din lacomia si neglijenta lor, au murit in chinuri in spitale din acelasi motive. Cat mai suportam?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bogdan  •  3 iunie 2016, 12:10

Domnule Tolontan martorul care a realizat ca , de fapt, Condrea poate nu a avut de ales a avut o revelatie exceptionala.Este una din cele mai importante si profunde fraze din toate articolele scrise de voi pe tema sistemului.multi, foarte multi , nu au avut de ales .Acum 10-15-20 ani .In 2016 realizeaza ca pot fi condamanati pentru fapte din 2002-2004-2008 cnd daca nu faceai ce ti se sugera sagalnic de catre manageri, sefi de laboratoare , key opinion leaders s.am.d. te trezeai ca poti fi Fat Frumos dar sanse la mana Cosanzenei avea numai Zmeul...din nou si din nou si din nou.Erai ''in'' sau erai '' out''.Iar criteriile obiective erau ignorate in Sanatate in peste 80 % din cazuri.

Dan Roua  •  3 iunie 2016, 12:19

mi se rupe inima de Condrea saracul, ca nu a avut de ales saracul, pt a deveni putred de bogat... PE BUNE?????? si uite asa, cosndtrans a facut mii de contracte si constrans de teama de a fi cetatean obisnuit a facut si firme in Cipru, si uiter asa, de teama de a nu fi ca mine si ca tine, saracul, n0a avut de ales!!!

George  •  3 iunie 2016, 12:20

Tolo, daca ai pe cineva in Craiova, trimite-l la sectia primiri urgente, Spitalul Judetean. Intr-un dulapior inca sunt dezinfectanti Hexi. E normal?...

Alexandru  •  3 iunie 2016, 12:32

Multumesc pentru tot ceea ce faceti si sper sa nu va opriti cu aceste anchete nici dupa ce sistemul se va schimba, si sa speram in mai bine. Din pacate sistemul se poate schimba doar daca exista organisme independente si neafilitate politic care controleaza si amendeaza pe cei care derapeaza si mai mult aceste schimbari pot vent si cu vointa celor din sistem, a celor "mici" care pot refuza sa ii ajute pe acei sefi numiti politic. Acosta este un moment zero pentru noi iar in curand vom lua si pulsul natiunii la urmatoarele alegeri unde mai mult ca sigur o sa vedem daca vor fi alesi oameni integri ori vor ramane tot cei unsi din sistem. Felicitari inca o data pentru ancheta.

Comentează