Cum a fost falsificat contractul de închiriere dintre Spitalul de Oftalmologie şi firma care a luat spaţiul şi a angajat-o pe directorul Monica Pop

Un contract este la spital și altă formă la Registrul Comerțului! Monica Pop spune că ”eu semnam ultima, după consilierul juridic”

marți, 7 iunie 2016, 7:04

 

Investigație de Mirela Neag, Marius Mărgărit și Cătălin Tolontan

 

Un contract în două forme. Același contract, cu numărul 1288.

O primă formă (stînga) este bătută la mașină și e datată 5 decembrie 1996. Poartă inscripția „Conform cu originalul” și este scoasă de la Registrul Comerțului.

O a doua formă, modernă (dreapta), este tehnoredactată la calculator și datată tot 5 decembrie 1996. Poartă numărul de registratură al Spitalului de Oftalmologie din București.

Cam nasol.

originalfals1

Cum a dispărut Articolul 10

Ambele versiuni ale contractului sunt oficiale și sunt semnate, din partea spitalului, de directorul Monica Pop. Au același conținut. Cu o excepție.

Diferența dintre cele două forme constă în numărul de articole pe care le conțin.

Forma făcută pe calculator are 14 articole, iar cea bătută la mașină are 15.

Ce articol a dispărut?

Acesta: „Subînchirierea în tot sau în parte a bunului închiriat sau cesiunea contractului de închiriere unui terț sunt interzise”.

Conținutul originar al Articolului 10 există în forma dactilografiată, dar s-a topit din forma modernă a actului, fiind înlocuit.

originalfals2

Chiriașul nu avea voie să subînchirieze

În 1996, Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie, închiriază firmei Monona un spațiu de 38 de mp la parterul unității sanitare pe care o conduce.

Pentru mâncare, dar și cabinet de consultație și vânzare de materiale sanitare.

Chiria este de 500 de dolari. În 20 de ani, ea a crescut, potrivit administratorului Monona, la 1.000 de euro.

Mai târziu, Monona o angajează pe Monica Pop, pe cel puțin patru ani, după unele surse pe mai multă vreme, până în 2011.

Despre parlamentarul PSD Florian Popa, cel care a prezidat comisia care a uns-o pe Monica Pop de două ori ca director al spitalului și despre felul în care ea a luat bani de la firma căreia îi închiriase spațiul, ziarul a scris aici. 

Dar se mai întâmplă ceva.

În 2005, Mihai și Anișoara Ghiță, patronii Monona, își deschid încă o firmă: Midavi.

Conform contractului bătut la mașină, înregistrat la Registrul Comerțului și găsit acolo în 2015, Monona n-avea voie să subînchirieze.

Monona subînchiriază către Midavi

„În mod ciudat, în registratura spitalului apare un alt contract decât cel bătut la mașină, unul făcut la calculator, deși în 1996 noi nu aveam calculatoare. De fapt, au aruncat vechiul contract și au creat unul nou fără ca nimeni să știe acest lucru, contract din care au scos clauza care interzicea subînchirierea!”, mărturisește cineva din spital.

Conform noului contract, care nu e un act adițional, ci același document din care dispare conținutul articolului 10, iar toate celelalte sunt renumerotate, Monona poate închiria către Midavi.

Ceea ce și face.

Prin contractul nr. 1 din 10 octombrie 2005, Monona „subînchiriază spațiul situat în București, Piața Lahovari nr. 1, parter, în incinta Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice”.

Administratorul Monona: „Nu suntem singurii chiriași din acest spital”

Telefon de dimineață la Anișoara Ghiță, administratorul firmei Monona:

– Bună ziua, avem ceea ce pare a fi un contract falsificat între compania dumneavoastră și Spitalul de Oftalmologie.
– La ce vă referiți?

– Mai țineți minte când ați închiriat spațiul de la spital?
– Da, în 1996, pe Monona. Să știți că nu suntem singurii chiriași. Mai sunt câteva firme în hol, acolo.

– Dumneavoastră ați angajat-o pe directorul Monica Pop?
– Da.

– Și ce anume muncea pentru firma dumneavoastră?
– Acorda consultații oftalmologice. Vă dați seama, pentru noi era un mare avantaj să avem în cabinet medici atât de cunoscuți.

– În 2005 ați mai făcut o firmă, Midavi?
– Da.

– Noi avem un contract scos de la Registrul Comerțului care arată că nu puteați subînchiria către Midavi spațiul primit de la spital.
– Nu-mi aduc aminte.

– Și mai avem același contract, de la spital, căruia îi lipsește exact articolul care nu permitea subînchirierea. Puteți căuta, vă rugăm, contractele la firmă ca să ne spuneți despre ce e vorba?
– Da, o fac și revin.

 

„Discutam cu doamna Silvia Dinu”

Discuție peste câteva ore, la vremea după-amiezii.

– Bună ziua, ați găsit contractul?
– Nu. Am găsit niște acte adiționale. Dar cele două contracte au același număr?

– Da, numărul 1288. E posibil să fi semnat două contracte cu același număr, să fi modificat unul?
– Nu, Doamne ferește! Am fost la spital azi, am vorbit cu doamna director Pop.

– S-a luat de noi?
– Nu.

– Înseamnă că nu e în formă. O să se ia. Și n-ați găsit nimic?
– La spital e un control de la Ministerul Sănătății. Eu mi-am amintit doar că doamna Silvia Dinu era consilier juridic al spitalului și cu dânsa discutam. Îmi puteți trimite acest contract?

– Da, sigur. Și așteptăm un comentariu, vă rugăm. Vi-l trimitem pe cel bătut la mașină. Pe celălalt, din spital, l-am publicat săptămâna trecută.
– Bine, îl aștept. Noi am păstrat pe Monona activitatea de consultații medicale, iar pe Midavi am separat comercializarea de cristaline și celelalte. Nu ne mai permitea legea să le facem pe ambele pe aceeași firmă, de aceea am subînchiriat. Voi reveni după ce mă uit pe document.

Discuție pe seară, după ce am trimis contractul. Administratora firmei a mai avut o singură declaraţie de făcut.

„Nu știu de unde au apărut neconcordanțele. Sînt mulți ani de atunci și erau niște contracte tip. Îmi pare rău, chiar nu îmi amintesc ce s-a întîmplat” Anişoara Ghiţă, administrator Monona

Directorul Monica Pop: „Eu semnez ultima pe contracte”

originalfals3

 

– Doamna Pop, aveți două contracte cu același număr, pare un fals.
– Dar ce, sunteți organ de poliție?! Nu o să mă las! Eu exist de 23 de ani ca manager și nu o să pic când vrea presa! Oamenii din presă știu că sunteți niște…

– Am înțeles. Întrebarea e dacă ați semnat două contracte de închiriere care au același număr?
– Nu e problema mea, eu sunt ultimul om care semnează documentul. Înaintea mea le semnează consilierul juridic. Lăsați-mă! Cine sunteți voi să cereți?

– Doamnă Pop, sunteți directorul unui spital public. Acestea sunt documente publice, trebuie să le dați oricui le cere.
– Nu sunt contractele treaba mea. Treaba mea e ca firma să plătească banii.

 

Consilierul juridic Silvia Dinu, pe care atât Monica Pop, cât și Anișoara Ghiță o invocă este soția lui Cornel Dinu, decedată între timp.

Semnătura Silviei diferă însă sensibil între cele două contracte.

 

 

CELE 34 DE PĂRȚI ALE INVESTIGAȚIEI:

Comentarii (62)Adaugă comentariu

aCID  •  7 iunie 2016, 7:31

Hehe! Faza cu semnat în 5 moduri mi s-a întîmplat și mie la fostul loc de muncă din București, în timp ce eram în concediu fără plată(!) cică semnam devize și facturi... nasol că n-am bani și timp de un avocat mai acătării, că omuleții ăia au de dat socoteală pt multe! În ce o privește pe madam Pop asta, mă îndoiesc că se va clinti vreun pic de pe scaun... cel mult să transpire nițel, să i se întindă fardul!:D Dacă n-a picat ditai primarul Craiovei, ba mai și cîștigă detașat alegerile...

nefertem  •  7 iunie 2016, 7:40

Angajati inca vreo 50 ca voi si scoateti ceva in print. Acoperiti toata tara, in masura in care se poate, pentru ca se fura si se praduieste la tot pasul. Orice bugetar s-a intalnit cu o chestie gri din sistem (mita, acte false, contracte pe "prietenii", achizitii intentionat paguboase pentru stat etc.) si e pus in pozitia "bai, cui sa-i zic, fara sa fiu dat afara?" Va voi cumpara zilnic, si-mi voi convinge si prietenii s-o faca. Sunt convins ca sunt alte zeci de mii ca mine. Singura sansa de-a scoate tara din mocirla e ca lumea sa aiba curaj si unde sa-i dea in gat pe "astia".

Catalin  •  7 iunie 2016, 8:05

Nu inteleg unde a disparut informatia despre angajarea aceste doamne. In declaratiile de venit/interese (pe care vreo timp de 4 ani nu le-a depus) nu apar veniturile de la aceasta firma.

Raoul  •  7 iunie 2016, 8:11

Bravo Tolo! Ai ucis coruptia din sistemul medical! Esti un erou! Cel mai corupt personaj din sistem este dr. Monica Pop! La inchisoare cu ea! Dupa Ritzi si Monica Pop Tolo a invins! A curatat sistemul sanitar de corupti! Tine-o tot asa!

Alex One  •  7 iunie 2016, 8:14

Chiar trebuia amestecat numele, subliniat !!!, luiCornel Dinu in aceasta chestiune ? Daca era sotia lui Ionescu de la impins vagoane se mai facea vreo precizare ? D-l Tolontan, daca tot va ocupati de o problema serioasa nu puteati sa va abtineti de la "oleaca" de cancan ? Asteptam cu interes si ceva legat de numele lui Gigi Becali ! Vanzare buna.

dex  •  7 iunie 2016, 8:15

La procuratura si cu tzatza asta si apoi un mare sut in fund din sistemul sanitar de stat. Dupa ce isi ispaseste pedeapsa prevazuta de lege sa profeseze la privat daca o ia cineva.

simplu  •  7 iunie 2016, 8:22

sistemul se tzine tare. cine suntem noi sa ii deranjam. ei sunt de 23 de ani acolo si vor sa fie nemuritori, sa apara la TV, sa aiba statui si nume de strazi. Ganditi-va ca poate una ca Pop nederanjata de nimeni s-ar fi pensionat ca o legenda si ar fi ramas asa. Sper sa demolam toate legendele astea de carton de care suntem plini. Tolo, continuatzi dupa sistem. Noi suntem aici. Va citim si va sprijinim. (nu, nu suntem sri, doar cetatzenii interesatzi ce se face cu banii lor)

Bogdan  •  7 iunie 2016, 8:29

Pe fata acestei femei scrie : *** CU ACTE IN REGULA !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

florin  •  7 iunie 2016, 8:53

Incet,dar sigur ,ii "starpiti",banii in sanatate sunt foarte multi, iar aceste "bacterii"umane ii devoreaza in folosul propriu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion Burlacescu  •  7 iunie 2016, 8:54

Ca sa fie credibile anchetele dumneavoastra, lipsesc niste informatii: -care este ponderea dezinfectantilor produsi de firme romanesti, fata de cele de import ? -dezinfectantele de import, sunt verificate de cineva ? Fara aceste completari, dincolo de fierasca revolta, se naste si banuiala, ca sunt servite interese ale producatorilor straini, inclusiv romanii care le importa

R  •  7 iunie 2016, 9:11

Daca o prevedere legala nou aparuta nu-ti mai permite sa faci comert cu produse medicle si sa prestezi servicii medicale in acelasi timp, poate ca a fost introdusa cu un scop. Ca medicii sa nu consulte si sa vanda produse pacientului, astfel incat pacientul sa poata avea acces la toata gama si marcile de produsele oferite de un comerciant. In loc sa opreasca comertul in interiorul spitalului, ei l-au pus pe alta firma. Avand sediul in interiorul unui spital, un comerciant are un avantaj neconcurential fata de cel situat vis-a-vis de spital. Comerciantul aflat in spital beneficiaza de o incredere crescuta din partea pacientului/clientului, generand impresia ca produsele lui sunt acceptate, verificate, recomandate de spital. Poate vreun pacient sa creada ca un cristalin vandut in holul spitalul de oftalmologie nu e conform sau de calitate? In realitate insa spitalul nu are nicio responsabilitate asupra produselor pe care comerciantul din hol le ofera. Niciodata medicilor nu le-a fost permis sa comercializeze medicamente si alte produse tocmai pentru a garanta pacientului accesul la toate produsele. Farmacistii fac o facultate de cinci ani ca sa poata comercializa produse iar medicii considera ca absolvind medicina devin si farmacisti? Nu le e frica c-o sa le-o ia corpu razna daca mai indeasa cinci ani de studii farmaceutice in cei sase?

Dan Patru  •  7 iunie 2016, 9:52

Buna ziua @tolontan si multumesc din nou pentru articole. Am fost malitios in unele comentarii, in altele am facut atac la persoana si-am cautat mereu nod in papura. Poate si de scarba pentru sistem. In fine, pentru acele comentarii mi-am cerut scuze ulterior si am admis ca am gresit, dar majoritatea au fost oricum apreciative. Vreau insa sa-ti multumesc in mod deosebit pentru un alt lucrur: in aceste vremuri crunte pentru ziare, gazeta a ales sa lase "la liber" (gratis) aceste investigatii de interes national, cand putea sa le puna in formatul cu plata pe internet - asa cum sunt sau erau acele articole (unul pe zi). Din nou, multumesc. @nefertem - Sa angajeze inca 50 de oameni? Pe barba cui? Tu crezi ca tolontan si gazeta produc banii din articolele astea? Nu, ei de fapt dau sa pape televiziunilor pentru 2-3 saptamani de zile cel putin. Ziarele creatoare de continut se zbat in niste bugete mizere si cu o echipa restransa, dar tot reusesc sa faca mai mult continut original si mai important decat ce ne servesc televiziunile. Crezi ca el n-ar vrea sa ia inca 50 de oameni si sa puna toata coruptia pe tipar? Dar cu ce bani? Crezi ca e usor sa vezi cum te zbati cu o mana de oameni sa contezi, sa faci diferenta, in vreme ce TVR, cu un buget de 41 de milioane de euro, mare parte bani publici, produce doar pupinfundism? Am ceva vechi amici in zona media si, daca nu ma insel, in momentul de fata departamentul de sport al TVR are mai multi oameni decat gazeta sporturilor.

Dan Patru  •  7 iunie 2016, 9:54

O singura precizare mai am @tolontan: Verifica mai departe treaba cu medicamente trecute ca administrate si pastrate in dulap. E o chestie generala, o gasesti la nivelul oricarui spital. Iar acele medicamente sunt mai apoi vandute pacientilor care ajung la urgente, la negru, prin brancardieri sau infirmiere.

jean chelba  •  7 iunie 2016, 10:21

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  7 iunie 2016, 10:24

@Dan Patru: nici o problema, nu va cereti scuze, toti ne enervam. Cit despre TVR, bugetul nu este de 40 de milioane de euro pe an, ci de mai mult de 140 de milioane de euro pe an. De acord cu tine, este, intr-adevar, trist daca te gindesti cum ar arata informatia la care cetatenii ar avea acces in aceasta tara daca resursa TVR ar fi mobilizata in serviciul public.

Filatu  •  7 iunie 2016, 10:25

Bravo Tolo..după dialogul care lai avut cu florăreasa asta la tv am fost sigur ca te duci după ea..nu te lasă de capu ei,cauta *** ca sigur are multe bube în cap..cel puțin fă-o sa treacă pe pastile. Ați văzut cum apara ea comuniștii ei,auzi la ea ca n-o da presa jos pe ea,pai noi nu am avut presa pana acum asta a fost problema României dar uite ca au apărut unii care nu se îndoaie la cașcavalul vostru..pe ei Tolo ardei distrugeri, pe florăreasa asta fă-o de balaceanca

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ionu  •  7 iunie 2016, 10:40

cine sunteti voi? intelegeti nivelul *** ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dorin  •  7 iunie 2016, 10:43

O tara in care toata lumea fura, intr-un fel sau altul, pe toata lumea ! Noi, romanii, nu meritam sa existam ! Am ajuns sa ii omoram pe ceilalti, si pentru ce, ca sa ne facem vile, sa avem masini scumpe, iahturi, sa intretinem amante ! Este singurul lucru pe care poporul asta il are in cap : bani, cat mai multi bani ! Fur, mint, omor, nu conteaza, mie sa-mi fie bine. Si cand te gandesti ca aproape toti spun " sunt mandru ca sunt roman ".

nefertem  •  7 iunie 2016, 10:54

@ Dan Patru Am lucrat in presa scrisa (tehnica, e drept) 8 ani, stiu care e situatia. N-o lua litera cu litera, voiam sa zic ca multa lume ar sustine o echipa care sa-i faca pe "astia" sa tremure. Pare singura sansa de a scapa de "ei".

ioan  •  7 iunie 2016, 11:04

Bravo Tolo pentru dezvaluirile facute in domeniul sanatatii. Daca DNA mai angajeaza 50 investigatori, tot atati cred ca ar avea ce face si la tine. Un domeniu cu furturi din banii populatiei probabil se gaseste la Enel, GDF Suez, primarii, etc.

lili  •  7 iunie 2016, 11:16

Are niste apucaturi femeia asta, pacat de valoarea ei profesionala....este evident ca se stie cu musca pe caciula, altfel nu ar avea nici un motiv sa reactioneze asa. Fals in acte publice! Ma intreb cum o vor scapa pe Monica Pop de data asta! Sunt sigura ca vor reusi! Cine?! Cei ce o sustin, sunt mai tari decat orice institutie a statului roman! Asta-i Romania.

Petrus.  •  7 iunie 2016, 11:31

Este trist când un oftalmolog, cu toate instrumentele lui, nu-i în stare sa vadă parul din propriul ochi. E semn ca e orbit de ceva. Oare e ceva patologic incurabil?!

1oarecare  •  7 iunie 2016, 11:44

Felicitari Catalin Tolontan. Ii multumesc parintilor tai ca existi ,pentru multi care nu stiu si nu vor sti niciodata tu le-ai oferit a doua sansa la viata. Fara sa para un pupincurism mioritic extrem tin sa precizez ca datorita tie si echipei tale multi dar foarte multi romani au de pierdut,da au de pierdut o infectie nozocomiala. N-am legatura cu spitalele deocamdata,si sper sa nu ajung vreodata pe acolo dar iti multumesc in numele tuturor celor ce gandesc ca mine. Curajul de care ai dat dovada de a demasca infectiile (la propriu si figurat) din spitale te face un mic Dumnezeu ,si pt asta iti multumesc. Pentru ca poate o persoana apropiata mie ,oricare ar fi ea ba chiar o persoana straina mie are sansa de a nu pleca din spital cu vreo infectie care sa o oblige sa plece mai devreme dintre noi. Pt mine esti zeul anchetatorului jurnalistic romanesc,pana sa te apuci de inveatigatii intram doar sa te jignesc ca imi pareai partinitor in articole,dar de ceva timp iti citesc articolele cu mare placere si cu gandul ca in presa scrisa sa produa deja declicul. Felicitari omule , felicitari familiei tale. Iti doresc sanatate tie si familiei tale si fie ca Dumnezeu sa iti aibe in paza familia si apropiatii. Sper ca cititorii tai sa inteleaga rolul acestei demascari macabre ,asta eate tot ce conteaza, si nu ma refer doar la o arestare a celor dela hexipharma sau monica pop sau mircea sandu ci la dreptul constitutional de a avea sansa la viata ,atata tot. Felicitari

Dan Patru  •  7 iunie 2016, 11:49

@nefertem - stai sa vedem daca scapam de ei. eu zic ca o sa pice cativa pestisori si se opreste acolo. si orice-ar-fi, nu vor pica mai mult de 5-10% dintre cei implicati. @tolontan - am crezut ca am citit 40 de milioane de euro buget / an si pe langa asta ar mai fi facut ei cu de la sine putere inca 100 de milioane de euro datorii in cativa ani. daca bugetul e ala pe care-l zici tu... mi s-a facut rau. iar datoriile le fac, presupun, pentru ca ei stiu foarte bine ca vor fi absolviti de stat. adica tot pe barba noastra :(. ce lant de injuraturi imi vine sa bag acum... inclusiv la adresa ta. pentru ca vrei nu vrei, esti coleg de breasla cu ei. vezi tu.. acum esti perceput ca speranta, iar daca ceva nu merge noi te aspteptam pe tine sa dezvalui lucru, sa creezi valva si sa expui problemele. iar atunci cand nu se rezolva tot pe tine o sa dam vina. glumesc... intr-o oarecare masura.

Mircea  •  7 iunie 2016, 12:22

Ce fata de nevinovata are *** asta! Apare pe la toate emisiunile ca "femeie" directa, care stie prin ce trece populatia tarii si dupa emiuni isi vede de "treaba" in continuare... E noul trend de a-i prosti pe cei de varsta a treia cu venituri reduse... cu tineretul nu au nicio sansa *** astia!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Paul  •  7 iunie 2016, 13:01

*** Pop face pe justitiara la televizor si da sfaturi si ea e o speculanta si falsificatoare. Nu stiu cat este de competenta in meserie dar din punct de vedere al caracterului e zero. Rusine ,,doamna doctor" !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin  •  7 iunie 2016, 13:38

Evident, mortii sunt vinovati!

dan  •  7 iunie 2016, 13:58

Felicitari pentru demascarea ***. Nu va opriti

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ioan  •  7 iunie 2016, 14:16

Nu mai tine minte, de Voiculescu ai scris???

marian  •  7 iunie 2016, 14:47

Sa traiesti,nea TOLO.RO !Asa, bravo !Pe ei,pe ei, pe mama lor !Scrie,mestere,daca ai tupeu,ceva despre unul tare ! Stim ca tara asta este condusa de"patrioti",nu toti,adica de colonia de furnici Siafu.Te scremi degeaba cu descoperirile astea.Pupici !

Geo  •  7 iunie 2016, 15:03

Sun absolut convins ca ceea ce faceti este ceea ce ar fi trebui fi trebuit sa faca organele statului sau orice cetatea cu demnitate si va felicit insa stau si ma intreb cum de la o gazeta de sport i ajuns la investigatii de coruptie in sistemul sanitar? Oare in sport nu exista coruptie ca sa o puteti indentifica si sa ne-o prezentati? Totul este atat de curat incat mor sportivi cu zile si nimeni nu este responsabil? Domnule Tolontan, va apreciez elanul insa nu cred ca acesta este o simpla conjunctura, eu cred ca ceva va impinge spre o astfel de investigatie. Oricum, nu e rau ca acest cancer din sistemul de sanatate iese la iveala!

zelea  •  7 iunie 2016, 15:04

atita tot dam inainte ,, cu hai sai demascam ,,, si uite ca-i demascam si se intimpla ce ? nu tataaa , *** !!!!!!!!!!!!!!!!! pina si ala e prea scump pentruu banditii astia care fura si se protejeaza intre ei , politie , procuratura , judecatori , institutiile mafiote ale statului , functionari c orupti !!!!! *** !!!!! pina atunncinu va ffii ordine si liniste !!! *** !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  7 iunie 2016, 15:15

@1oarecare: nu sintem eroi nici pe departe. Daca lucrurile pe care le-am scris noi ti-au captat un pic atentia atunci o poti folosi avind incredere in general in presa, in jurnalistii din toate redactiile. Presa din Romania face deseori lucruri bune, care nu se vad. Cu un pic de rabdare, le putem observa. Multumim!

unu  •  7 iunie 2016, 15:16

Parca acum ar trebui sa se sesizeze parchetul ca doar vorbim de intreg capitolul de infractiuni din falsul in inscrisuri din codul penal. Numai crucea rosie nu a falsificat-o cucoana asta. Toti dinozaurii astia care sunt varza ar trebui sa plece. Gata! Sunt varza pentru ca ii vezi cum se agata de putere pentru ca profesional sunt praf. Tanti asta ar trebui sa fie doar inceputul.

DROMICHETE  •  7 iunie 2016, 15:26

Aoleo, Cataline, va legati de legendele medicinei romanesti. Pai voi chiar nu stiti ca astia sunt asa de buni incat tin mortis sa lucreze moca la stat ? Ii cer de ani de zile marile clinici straine pe alde Pop, Lascar, Bradisteanu sau Cadariu pe jdemii de parai si ei prefera sa stea ca fraierii la stat... Mai o operatie la 2-3 luni, o leafa de director, un curs fictiv la universitate, comisii de doctorate copy-paste, comitete si comitzii de atestari pe unde nu trec anii, niscai contracte de achizitii cu dedicatie... Trai greu, neneaca ! Sa tot fii patriot... Vad ca ajunserati si la 'telectualu' general Cornel Dinu. In sfarsit, ancheta are legatura si cu sportul si cu vigurosul popor prieten sarbesc :)

ladiana  •  7 iunie 2016, 15:26

Nu pot sa am decat admiratie pt consecventa. Acum toata lumea diseca alegerile dar dupa ce se consuma subiectul sa ne informati ce dezinfectanti se mai folosesc in spitale. Nu cred ca mafia din sanatate se linisteste. Spera ca intervin alte probleme sau uitarea.

Cosze  •  7 iunie 2016, 15:30

Dl. Tolontan felicitari pentru ceea ce a-ti reusit pana acum, dar atentie sa nu va lasati distrat de astfel de cazuri minore, nu va lasa-ti prins in detalii pentru ca vezi rata perspectiva de ansamblu... Inteleg ca tuturor ne este profund antipatica "doamna" si intruchipeaza tot ce e mai urat in sistemul nostru medical dar eu cred ca va provoaca pentru a va aduce in derizoriu. Nu va lasa-ti atras in capcana, mergeti dupa sistem nu dupa indivizi. BAFTA MULTA ;)

zelea  •  7 iunie 2016, 15:49

@catalin tolo; de acord ca presa face deseori sii lucruri bune , dar la ce bun daca cele sesizate de presa cineva se sterge undeva ? nu tataaa , la probleme si fapte radicale SOLUTIII RADICALE !!!!!! prea multa vorbarie si toleranta strica !!! asa precum voi cei din presa aveti in mina o ,, arma " numita si condei , asa si noi cei ofensati si batjocoriti de autoritatile muribunde ale unui stat mafiot avem voie sa avem si noi o ,, arma " *** ! pentru ca si batjocura asta este tot un fel de executie a autoritatilor impotriva majoritatii celor cinstiti , ca mine , ca tine , ca acei multi ........

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George  •  7 iunie 2016, 16:08

Ce aere de gentleman cu lauda colegilor din presa! Give us a break!!! Ca e cam ridicol pentru ca nu cred ca nu vedeti calitatea "analizelor" si acuratetea faptica din presa romaneasca. Ca sa nu mai vorbesc de lipsa referintelor, a linkurilor si interpretarea senzationalista si gresita. Nu pricep ce bine credeti ca faceti dacaa promovati asa zisul jurnalism din Romania?!?! Aaah dar de fapt asa e si pe gsp de cam multe ori )))) De exemplu ambele articole despre incidentele de securitate de la Paris sint praf si manipulatoare prin inexactitate si ton.

zelea  •  7 iunie 2016, 16:11

si "apropo, de ce mi se cenzureaza comentariu stergind esentialul ? este romania o tara in care se respecta libertatea de expresie si cine si in ce calitate isi permite sa-mi interpreteze {modereze !!??} ca veridice cele spuse , sau trebuie sa comentez doar pe placul moderatorului , sa spun ce vrea el sa auda ,un fel de pupinkrism ? jalnic !!!!!! ce ai de spus tolontan ? am folosit un vocabular obscen de mi se sterge ceea ce cred eu ca trebuie spus ? am voie sa spun ceea ce vreau sa spun si cum vreau sa spun , ce a fost ,, necivilizat "? eii vedeti tovarasi moderatori, cit dauneaza pupinkrismul transformat in cenzura slugarnica si frica de CNA ? si cine conduce CNA are chiar un vocabular care ar trebui cenzurat , sinteti jalnici , bagati pumnul in gura si voi , bleahhhh.........

mi  •  7 iunie 2016, 16:42

Madame nu stiu ciné este mai " bolnav" ? Tolontan ça spune adevarul ( probat cu acte ) sau matale ? Halal medic oftamolog. Cum spunea @ unu : " DINOZAURII trebuie sa plece , ça toti sunt varza ". Multumim Catalin Tolontan si Echipa.

GERULA  •  7 iunie 2016, 18:14

RESPECT! IN CE TARA TRAIM ? Nu e nimic nou. CORUPTIA e peste noi ca apa marii peste nisip. Nu mai scapam. Pace voua. Amin.

1oarecare  •  7 iunie 2016, 19:06

Catalin , de obicei citesc presa doar pentru trecerea timpului. Cu timpul mi-am selectat oameni/jurnalisti care desi nu sunt foarte cunoscuti imi ''pierd'' timpul ascultandui/ citindui pentru ca .eu cred ca astfel de oameni au nevoie de atentie dar nu cuvantul ''atentie'' luat ca atare ci ca si curaj , la a merge mai departe , la a sari pe urmatoarea treapta , la a respecta stramosii nostrii si sudoarea celor ucisi la revolutie si nu numai , si sudoarea acelora care au construit ROMANIA iar aici ma refer la generatiile de sacrificiu din epoca comunista. O ROMANIE CONSTRUITA din suferinta a multor generatii , iar astazi multi nu realizeaza ca de 26 de ani romanii au fost si sunt bataia de joc a conducerii europei , au devalizat un imperiu , stiu e prea mult spus. Si te contrazic Catalin , autorii a unor astfel de investigatii sunt astazi adevaratii eroi de pe campul de lupta de la Rovine. Mi-as dori ca toate trusturile sa aibe cel putin un Tolo pentru a nu exista suspiciuni de genul ,, Da pe patronul tau de ce nu-l investighezi,, Succes Catalin si multa sanatate. FELICITARI

 •  7 iunie 2016, 19:08

Aia multi care au stat acasa in loc sa mearga la votare sunt cei care l-au vrut pe Marian Munteanu!!!!!

1oarecare  •  7 iunie 2016, 19:10

Mai revin cu un comentariu , am uitat nu de alta :) Referitor la haterii de serviciu , pai ba no-name-urilor CT este un anchetator jurnalistic care nu este platit din bani publici iar demascarile pe care le-a facut in ultimii doi ani nu le-a facut SRI in 10 ani , apropo SRI = SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII. Aia sunt platiti de la stat , din banii tai hatere , nu cred ca au , cel putin in ultimii 20 de ani , vreo mare descoperire , dar deh ...

Io  •  7 iunie 2016, 19:33

Domnule Catalin Tolontan, investigatiile si dezvaluirile dumneavoastra sunt binevenite pentru asanarea morala a societatii romanesti. Totusi, intr-un ziar de sport as vrea sa citesc anchete sportive.

Darfcar  •  7 iunie 2016, 20:55

Clanul *** Negoita loveste din nou *** acum apare si suma reala datorita *** din 2009 pana in prezent...peste 53 de milioane de euro!!!!!!!!! ,,În Bucureşti, doi candidaţi au fost aleşi în ciuda problemelor penale. Primarul PSD din sectorul 3, Robert Negoiţă, a fost votat de peste 60 la sută din electorat, cu toate că are datorii la Fisc şi un dosar la DNA. În declaraţia de avere depusă în acest an, Negoiţă a trecut faptul că are datorii la ANAF de 236 milioane lei, acumulate între 2009 şi 2015. Edilul PSD apare şi pe lista publicată recent de Fisc cu datornicii la bugetul de stat. Este anchetat penal de procurorii DNA pentru evaziune fiscală. A construit trei cartiere rezidenţiale şi a vândut 1.250 de apartamente şi garsoniere ca persoană fizică pentru a nu plăti TVA. El nu ar fi achitat taxa de valoare adăugată de peste 77.000.000 de lei.''

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan  •  7 iunie 2016, 21:07

Vazand primarul din Baia Mare cum e reales desi e la inchisoare, pe Olguta Nustiucum realeasa desi are probleme cu justitia, pe Dragnea conducand PSD-ul cu succes din postura de lider cu cazier cred ca linistit pot sa spun ca nici doamna Monica Pop nu va pati mare lucru. Li se rupe de noi pe fata, smechereste. Iti rad in nas. Faceti-le dosare fara numar, putem observa ca pentru multi nu conteaza daca alesul lor e corupt. Cu alte cuvinte, frectie la picior de lemn.

torontezu  •  7 iunie 2016, 21:30

Salut Tolo. Am vrut sa iti scriu despre Oftalmologie fix dupa episodul Sf Pantelimon. M-am luat cu altele si sursele si intuitia ta au bifat si ce vroiam sa scriu. Mama mea avea trimitere sa se opereze acolo in Lahovari anul trecut si nu a putut. S-a lovit de o arogantza incredibila dinspre Monica Pop si era atunci una dintr-un grup mare de pacienti efectiv alungati de la usa spitalului, cu urlete si vociferari, cum ca "n-avem timp de voi azi". Mi-am amintit acum acest episod si pun lucrurile cap la cap. Sunt acolo multi medici buni care sunt cu frica de acest stil corupt de management. Apoi, si acolo ca peste tot e acelasi pattern: de ce te-as consulta si opera la sp. public cand pot sa te "invit" la clinica mea particulara pe bani? Ai inceput sa demontezi jucaria si echidistanta conferita de pozitia jurnalistica te lasa sa te misti, asta e bine si nu poate fi rasturnat de nimeni. E bine ca nu te-ai lasat "pagubas" dupa Gala Bute, in stil romanesc pe ideea am invins o data si cu asta ma laud toata viata. Ai continuat, si prin asta demonstrezi ca meseria se face zilnic, nu doar la ocazii sau doar din amintiri. Bute, 23 August, Colectiv si acum spitalele luate la bani marunti => sunt bucati de Watergate romanesc si raman scrise. Te voi citi si voi share-ui in continuare eforturile voastre. Succes si grija.

Stefan  •  7 iunie 2016, 21:43

Problema nu consta doar in dinozaurii cu functii. Problema consta in numarul mare de dinozauri cu drept de vot pentru care nu conteaza daca un om are cazier, daca abereaza in declaratii, daca isi construieste campaniile prin metode evident demagogice, si asa mai departe. In familia mea, in afara de tata, care, daca voteaza, nu suporta coruptii, si nu e indoctrinat, restul persoanelor trecute de 50 60 de ani sunt total dezinteresate de problemele cu justitia a candidatilor sau oamenilor cu care se inhaiteaza candidatii, daca au o campanie coerenta, daca sunt realisti, etc. E inutil sa incerci sa le explici, ajungi doar sa te enervezi, sunt indoctrinati pana peste mustati. Saracul, ala a fost dosar politic, saracul, incearca sa faca bine si il lovesc toti pentru ca nu le convine, au tot felul de justificari de astea. Din cate observ situatia e la fel si in randul familiilor prietenilor mei. Mentionez ca noi juniorii toti avem studii superioare, din toate domeniile posibile. Medicina, programare, agricultura, ise, psihologie, etc. Asa ca, sanatate si virtute. Mai puneti in calcul ca in mediile mai sarace amintirile unei pungi cu cadouri cantareste greu, la fel si justificarile de genul "Lor nu le pasa de oamenii care nu au bani, de oamenii in varsta, nu stiu ce inseamna sa ai greutati" si e gata campania. In rest pot sa spuna orice, pentru ca omul de rand cu o educatie subtire oricum nu intelege avalansa de cifre si promisiuni electorale. Asta e puterea celor ca Monica Pop. Au siguranta zilei de maine, atata timp cat nu o fac lata rau de tot si primesc cu executare. Perioade mici oricum. Daca Dragnea ar candida la presidentie ar avea sanse reale sa castige. Cu zambetul lui dezarmant, nitel smecheresc.

Comentează